NE OLDU ŞİMDİ?
Ak parti de dağ fare doğurdu ve geride bir sürü soru işaretleri bıraktı. Hepimizin yakından takip ettiği üzere Zeybek başkan görevinden alındı. Neden alındı? Yapılmak istenen neydi? Sorularına cevap olarak : yeni kapsayıcı, yıpranmamış, paralelle iyi mücadele edecek bir yönetim kurulacak algısı yaratıldı.
Atanan yeni yönetime baktığımızda bu algı doğru mu? hedeflenen ne ise gerçekleşti mi? Yoksa birileri dostlar iş başında görsün diye kendine de partisine de "hokus pokus" mu çekiyor.
Zeybek başkan Afyonkarahisar da bilinen bir şaibeye bulaşmadı. Elinden, belinden, dilinden zarar görmedi hemşehrilerimiz.
Hatta Zeybek başkanın zaman zaman yozlaşma ve rant işlerinden rahatsız olduğu, rant işi ile uğraşan partinin etrafında gezenlerin de ondan rahatsız oldukları duyuldu. Şimdi aklımıza şu geliyor "rahat ticaret yapmak, denetimsiz, pervasız zengin olma yolunda koşmak isteyenler "mi Zeybek başkanı aldırdı? Bu soru cevap bekliyor. Son 10 yılda özellikle 8 yılda servetlerine servet katanları şöyle bir gözünüzün önünden geçirin. Bu konuda ne kadar haklı bir analiz yaptığımızı sizlerde kolayca anlayacaksınız.
Ak partinin halkın çoğunluğunu kapsayacak bir görünüme dönüşmesi ise sebep liste incelediğinde iki üç kişinin ağırlığında hazırlanan bir liste olduğunu kolayca anlayabilir. Demek kapsayıcı da değil. Hatta daha dar ve belli isimlerde gücün toplandığı bir yönetim. O isimleri herkes biliyor.
Yıpranmamış isimlerle kurulacak sözü de liste içinde ticaret ve rant yüzünden yıpranmış, piyasada dedikodusu ayyuka çıkmış isimlerin varlığı yine dikkat çeken bir yönü listenin. Demek ekonomik olarak fazlaca işin içine girmiş olan isimlerden de rahatsızlık duyulmamış. hatta daha da güçlendirilmiş, mükafatlandırılmış "daha fazla ticaret ,daha fazla rant sahibi olun" denilmiş adeta.
Paralel le mücadele konusuna gelince Zeybek başkan zaten o mücadeleyi yapıyordu. Ve o konuda da samimi bir milli Görüşcü'dür. Yönetimde birkaç isim var ki paralel'in tam ruhu, göbeği. yemeklerinde, toplantılarında bulunan 17 aralık öncesi onlardan çok istifade eden bir iş adamı. Kardeşi de Paralel in tam göbeğinde. Şimdilerde " ne alakası var" diye ilkesiz, güçten ve rant tan yana olduğunu haykırabilir, "dün onlar vardı onlardan otlandık, bugün bunlar daha güçlü bunlardan otlanacağız" felsefesi ile yaşayan zihniyet anlayacağınız.
 Kısacası neresinden düşünürsen düşün yeni yönetim listesine akıl erdiremezsin.
 Ne diyelim büyükler bilir. (Ekonomik büyüklükleri olanlar).
Bu analizi yapmak için biraz bekleyip gözlemledik ,partilileri ve halkı dinledik. Onların soruları ve yorumlarından bu sonuçları elde ettik.
Yeni başkan Yurdunuseven'i zor bir sınav bekliyor. İnsanların ondan en büyük beklentisi rant oyunlarına bulaşmadan, bulaşanları deşifre ederek onlara müsaade etmeyerek bir yönetim sergilemesi. Afyon küçük koku çabuk yayılıyor ve herkesi rahatsız ediyor.
Yurdunuseven Başkan'dan hepimizin beklentisi temiz siyaset. Herkesi kucaklayan, üç beş adamın kontrolünden dışarda milletin tavsiyeleri ve eleştirilerine kulak veren bir tarz.
Yurdunuseven başkana ve yönetimine başarılar diliyoruz Allah yar ve yardımcısı olsun.
Editör: Haber Merkezi