Muhtarlar sorunlarını Başbakan’a iletti

Muhtar Dernekleri Federasyonu’nun temsilcileri Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelerek muhtarların sorunlarını iletti. Tüm Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Haşmet Örenkaya’da  o toplantıda bulunarak Afyonkarahisar’ı temsil etti.

Muhtarların sıkıntıları ve talepleri Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletildi. Önceki gün Muhtar Dernekleri Federasyonu’nun organize ettiği görüşme neticesinde Türkiye’nin pek çok ilinden gelen muhtarlar Ankara’da bir araya geldi. Bu toplantıda Tüm Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Haşmet Örenkaya’da yer alarak, ilimizi temsil etti.

5 ÖNERGE SUNDUK

Başkan Örenkaya, dünkü ziyaret hakkında Gazete 3’e konuştu. Örenkaya, muhtarlarla ilgili 5 önergeyi Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunduklarını söyleyerek, şöyle konuştu: “Ben buraya muhtarlara hizmet için geldim. Hizmet kutsal bir emanettir. Arkadaşlarıma “sizlere hizmet edeceğim” diyerek söz verdim. Bu söz neticesinde dün Ankara’ya giderek Sayın Başbakanımla görüştüm. Muhtarlar hakkında 5 tane önerge sunduk. Bu önergeden bir tanesi birlik yasası. Şu anda deniyor ki muhtarlar maaş alıyor. Muhtarların maaşı yok. Sadece muhtarlara ödenek var. Maaş olursa bunların primleri devlet tarafından ödenmesi gerekir. ”

MUHTARLAR AYRI AYRI DERNEK KURUYOR

Farklı isimlerle açılan muhtar dernekleri ile ilgili sıkıntısını da sitem ederek dile getiren Örenkaya, “Bozgunculukla bir yere varılmaz” dedi. Örenkaya, şöyle devam etti: “Bu noktada 53 bin muhtarı bir araya gelerek sesini duyurması gerekir. Muhtar arkadaşlar her biri ayrı ayrı dernek kuruyorlar. Bozgunculukla bir yere varılmaz. Her şey birlik beraberlik içerisinde olur. Başbakanımız birlik yasası için söz verdi. Bunu çıkaracağız dedi. Muhtarlarımızın muhtarlık süreleri bittiğinde silah taşıması için maliyeye 3 bin 500 TL vergi ödüyor. Bu vergilerin kalkması için talebimizi sunduk. Vergi kalkmasa bile asgari ücrete düşeceği cevabını aldık sayın Başbakan’dan.” >>Nail Azbay

// ayrı kutuda girelim.

İşte muhtarların talepleri

1-53 bin muhtarımızı bir çatı altında toplayacak Türkiye Muhtarlar Birliği kuruluş yasası,

2-Adrese dayalı kayıt sisteminin muhtarların görüşü alınarak yeniden düzenlenmesi,

3-Muhtarların SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması,

4-Muhtarlık süresi dolan muhtarların silah taşıma ruhsatı için ödedikleri harç parasının(3500 TL) düşürülmesi

5-Maliye Bakanlığı tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarına verilen “Destek Fonundan” muhtarlarından faydalanması.

 

Editör: Haber Merkezi