Müftü Kabukçu ve Din Heyeti Vali Güner’i Ziyaret Etti

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle İl Müftüsü Şükrü Kabukçu Öncülüğündeki Heyetten Valimiz Hakan Yusuf Güner'e Ziyaret.

        Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ancak Hac mevsimi programları nedeniyle bu yıl 11-18 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle  İl Müftüsü Şükrü Kabukçu öncülüğünde Müftü Yardımcıları, Müftülük Görevlileri ve İmam-Hatipler'den oluşan heyeti Valimiz Hakan Yusuf Güner makamında kabul etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası proğramı kapsamında ilimizde yapılacak etkinlikler hakkında Valimiz Hakan Yusuf Güner'e bilgiler veren Müftü Kabukçu, bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ana temasının 'Cami ve Namazla Arınma' olduğunu belirtti.

 

        Nazik kabullerinden dolayı Valimiz Güner'e teşekkürlerini arz eden Müftü Kabukçu; "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl kutlana gelen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ bu yıl 11-18 Ekim tarihleri arasında ülke çapında düzenlenecek etkinliklere kutlanıyor. Son yıllarda her kutlamada farklı bir konunun öne çıkarıldığı hafta için bu yıl ‘Cami ve Namazla Arınma’ teması tercih edildi. 'Cami ve Namazla Arınma’  temasının önemine ilişkin değerlendirmelere süreklilik kazandırmanın hedeflendiği hafta boyunca, camilerde yapılacak namaza yönelik hutbe, vaaz ve konferanslar ile cezaevi, huzur evi, esnaf, şehit ve gazi aileleri ile kurum ve kuruluş ziyaret programları gibi pek çok etkinlik düzenliyoruz." dedi.

 

        Yapılan ziyaretten memnun olduğunu belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner, bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ana teması 'Cami ve Namazla Arınma’nın önemine değinirken; 'Namaz Dinin Direğidir' hadisini hatırlatarak, dinimizde namazın olmazsa olmazlarından olduğunu, namazın insanları iyiliğe ve doğruluğa yaklaştırdığı, bunun yanında tüm kötülük ve günahlardan arındırdığını belirtti. Hepimizin bildiği gibi kulluğun gereği olarak, ibadetlerin başında namaz gelir ifadesini kullanan Valimiz Güner, namaza küçük yaşlarda başlanılmasını sağlamak adına çocukların camide çıkardıkları sesleri gürültü olarak değil melek cıvıltısı olarak kabul edilmesini ve bu şekilde çocukların namaza kazandırılmalarını söyledi.

 

        Ayrıca Din görevlilerinin dini bilgileri öğrenme adına dini hayatımız da önemli bir yer tuttuğunun altını çizen Valimiz Güner, din görevlilerinden beklenenin görevlerini gerçek ve doğru dini bilgilerle halka bizzat yaşamsal ve sözel anlamda iletmeleri olduğunu, ayrıca insanları birbirine bağlayan sorumluklarını olduğunu, bu anlamda Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ettiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi