Müftü İşliyen'den Vali Balkanlıoğlu'na Ziyaret.
Hz. Muhammet Mustafa (S.A.V)’in doğum yıldönümü olması münasebetiyle ilimizde resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı bir dizi etkinlikle ‘Kutlu Doğum Haftası’ programı düzenlenmiştir.
İl Müftülüğünün hazırladığı ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ temalı Kutlu Doğum Haftası programı ile ilgili bilgilerin Vali Balkanlıoğlu’na aktarılması, hem de programa davet edilmek üzere İl Müftüsü Burhan İşliyen, Müftü Yardımcıları ve diğer müftülük görevlileri Vali Balkanlıoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirdi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret eden İl Müftüsü Burhan İşliyen, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde, Peygamberimiz (S.A.V)’in vasıflarını ön plana çıkarmak ve Peygamber (S.A.V) efendimizin anlaşılmasında etkinlik kazandırmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ konusu üzerinde durulacağını belirtti.
Vali Balkanlıoğlu’nu İl Müftülüğünün hazırlamış olduğu ve 14-20 Nisan günleri arasında yapılacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgilendiren Müftü İşliyen; “Peygamberimiz (S.A.V)’in örnek hayatını güzel bir şekilde konuşmak, öğrenmek ve insanımıza bunu aktarmak istiyoruz. Bu yıl üzerinde durulacak olan samimiyet konusu insanın her konuda, her konumda ve her şartta samimi ve içten olması, Allahüteala’nın insanları makam, mal ve mülklerine bakmaksızın kişilerin imanına ve amellerine göre değerlendireceği konusu ağırlıkla işlenecektir. Programlarımız her yaştan vatandaşlarımıza hitap edecek şekilde hazırlanmıştır. Bu anlamda bizlerin yanında olan ve bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Valimiz başta olmak üzere herkese teşekkür eder, tüm Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizi etkinliklerimize bekleriz.” dedi.
Bu yıl Sayın Valimizin destekleri ile ilimiz genelinde ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere ‘Hz. Peygamberin İzinde’ isimli bir yarışma düzenlediklerini belirten Müftü İşleyen; “34.000 öğrenciden 21.500 öğrenci katıldı. Lise birincileri ve ortaokul birincileri belli oldu. Dereceye girenler umre ve manevi mekanların bulunduğu yurt içi gezisi ile diğer ödüllerle ödüllendirilecektir. Çok güzel ve çocuklarımız için büyük önem arz eden bu konuda bize destekte bulunan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
Yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getiren Vali Balkanlıoğlu; ’’Diyanet İşleri Başkanlığımız, Sevgili Peygamberimiz salatüvesselam’ın miladi anlamda nisan ayını doğum günü olduğunu baz alarak Peygamberimizin özelliklerinden birini seçerek, söz konusu özellik ışığında etkinliklerle kutlanmaktadır. Bunun ülke çapında yapılması son derece önemlidir. Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de resmi kurum ve sivil toplum kuruluşları tarafından birbirinden güzel etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu yılda Peygamberimiz (S.A.V) samimiyet özelliği üzerinde durulmuştur. İnsanlığa her konuda örnek olan Peygamberimiz (S.A.V)’in her türlü davranışı tekrar tekrar okumalı, anlamalı, hayatımıza yerleştirilmeli ve başkalarına da öğretilmelidir. Bu çabalarından dolayı Müftülüğümüze, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.’’dedi.
Ziyaretin sonunda nazik karşılamalarından ve ‘Kutlu Doğum Haftası’ programına karşı göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür eden İl Müftüsü Burhan İşliyen, 40 Ayette Samimiyet adlı broşür ve Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet isimli kitap takdim etti.
Editör: Haber Merkezi