Müftü İşleyen: “Yarıyıl tatilinde camiler çiçek açacak”

Afyonkarahisar’da, İl Müftülüğü öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bu yıl sömestir tatilinde ikincisi gerçekleştirilecek “Haydi Çocuklar Namaza Projesi” kapsamında 7-15 yaşlarındaki çocukların camilere gelmesi teşvik ediliyor.

İl Müftüsü Burhan İşliyen, makamında düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl projeye ilginin yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Projenin kapanış programını Atatürk Spor Salonu’nda 7 bini aşkın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdiklerini belirten İşliyen, şöyle konuştu:

“Geçen yıldan aldığımız cesaretle bu sene ikincisini başlatmış bulunuyoruz. Geçen seneden bu yana yürüyen kampanyada çok ciddi kazanımlar elde ettik. Her şeyden önce çocuklarımızla camilerimiz, çocuklarımızla yaşlılarımız barıştı. Namaza gelen çocuklar, ‘Acaba bir amca, bir dede beni azarlar mı?’ endişesinden uzaklaştı. Bunu da gurur ve sevinçle görüyorlar. Bu sene de camilerin ‘çiçek’ açmasını istiyoruz. Çocukları, babaları ve dedeleriyle el ele, gönül gönüle camiye davet ediyoruz. Kampanyamız 7 Şubat Cumartesi günü yatsı namazına kadar devam edecek.”

İşliyen, her katılımcı çocuğa bir form verileceğini ve onların bu belgelerle herhangi bir camiye gidebileceğini bildirdi.

Erkek çocuklarının günde en az 3 vakit namazını camide kılmasını hedeflediklerini anlatan İşliyen, şunları kaydetti:

“Camideki hocamıza, müezzinimize, namazı kıldıklarına dair imza attıracaklar. Diğer iki vakit için de anne babanın, çocuğunun evde namaz kıldığına dair imza atmasını yeterli görüyoruz. Bu sene kız çocuklarımız da kampanyaya dahil. Kız çocuklarımız daha narin olduğundan onlar için sadece veli beyanını yeterli görüyoruz ama kız çocuklarımız için de camide nezih mekanlarımız var. İmkan bulanlar camilere gelsin. Anneleriyle gelme imkanı bulanlar gelsin. Kampanyamız, 7-15 yaşlarındaki kız ve erkek çocuklarımız için geçerli.”

Burhan İşliyen, projenin kapanışını 8 Şubat’ta Selçuklu Camisi’nde yapacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi