MS Hastaları Derneği’den Vali Güner’e ziyaret.

        Valimiz Hakan Yusuf Güner, Dünya MS Günü nedeniyle Afyonkarahisar Multilp Skleroz (MS) Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yaman ile beraberindeki Dernek Başkan Yardımcısı Rasime Babayiğit ile Dernek Üyeleri Aysel Aksoy ve Yasemin Sezer'i makamında kabul etti.
 
        Ziyaret sırasında Valimiz Güner'e derneğin çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan Prof. Dr. Yaman, kentte yaklaşık 200 MS hastasının yaşadığını belirtirken Multilp Skleroz (MS) hastalığı ile ilgili de bilgiler aktardı. Multilp Skleroz'un beynin merkezi sinir sistemine bağlı olarak oluşan bir sinir sistemi hastalığı olduğunu söyleyen Yaman, geçmişinin uzun yıllara dayandığını, ancak Türkiye'de 90'lı yıllarda duyulmaya başladığını söyledi.
 
        Afyonkarahisar Multilp Skleroz (MS) Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin insanlara en çok ihtiyaç duydukları sağlıkları konusunda destekte bulunan tüm dernekler gibi önemli olduğuna değinen Valimiz Güner, dernek yönetimine faaliyetlerinde başarılar dilerken, Valilik olarak çalışma ve faaliyetlerinde yanlarında olmak istediklerini söyledi.
 
        Ziyaretin sonunda Valimiz Hakan Yusuf Güner, kamuoyunda ilgi uyandırmak için belirlenen Dünya MS Günü nedeniyle hastalığa yakalanan herkese Allahtan şifalar temenni etti.
 
Editör: Haber Merkezi