MİNİKLERİN İLK SİNEMA HEYECANI
 
HİÇ SİNEMAYA GİTMEMİŞ ÖĞRENCİLER BEYAZ PERDEYLE BULUŞTURULDU
 
            Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, hiç sinemaya gitmemiş başarılı ilkokul öğrencilerini beyaz perdeyle buluşturdu.
 
            Sosyal sorumluluk alanında yine çok önemli bir çalışmaya imza atan Afyonkarahisar Belediyesi,  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şubesi ile işbirliğiyle hiç sinemaya gitmemiş, başarılı ilkokul öğrencilerini beyaz perdeyle buluşturdu.
 
            ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık ve Basın Yayın Birim Sorumlusu Ahmet Çoban nezaretinde, Afium Cinemovie'de gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere, bugün (3 Şubat) vizyona giren sevimli bir ev köpeğinin maceralarını konu alan 'Tüylü Kaçak' isimli animasyon filmi izletildi. Hayatlarında ilk kez, bir filmi sinema salonunda izleyen minik öğrenciler, büyük heyecan yaşadı. Öğrenci ailelerini de mutlu eden bu etkinlikle sinema kültürü kazandırılan öğrencilere ayrıca Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Belediye ve Çocuk' kitabı ile birlikte çocuk şarkılarının yer aldığı CD hediye edildi.
 
            Film öncesi çocuklarla bir araya gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz'in önerisi üzerine böyle bir çalışmaya imza attıklarını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. İlk etapta 70 öğrencinin bu faaliyete dahil edildiğini belirten Başkan Çoban, başarılı öğrencileri ödüllendirmek ve eğitimlerine katkıda bulunmak adına bu tür faaliyetleri devam ettireceklerini söyledi. ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz ise etkinlikte kendileriyle işbirliği yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık'a teşekkür etti. Etkinliğe katılan öğrencilerin, sinema salonunda izleyecekleri ilk filmi ve bu günü yaşamları boyunca unutamayacaklarına dikkat çeken Cengiz, "Çocukların bu güzel ve saf anılarında yer almanın mutluğu bizlere yeter" dedi.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi