Milli Eğitim’in projesi ZEKA tarafından desteklenecek
 
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminin Hazırladığı‘’ Okul Terki, Yaşam Terki’’ adlı DFD Proje Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklendi
 
2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı 1. Dönem (2016 DFD-01) kapsamında 03.10.2016-26.10.2016 tarihleri arasında Zafer Kalkınma Ajansı’na Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi tarafından sunulan ‘’OKUL TERKİ YAŞAM TERKİ’’  isimli proje başvurusu 2016-12 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı’nda görüşülerek desteklenmesine karar verildi.
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminden Nursefa Kara’nın hazırlamış olduğu TR33 Bölgesi (Afyonkarahisar, Uşak, Manisa, Kütahya) İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin ortaklığı ile yapılacak olan proje çalışmalarında;  erken okul terki ve okul devamsızlıkları konusunda araştırma yapılacaktır. Ayrıca bu konularda farkındalık oluşturularak, terk ve devamsızlıkların önüne geçilmesinin yanında bölgenin sosyo- kültürel yapısında da pozitif değişiklikler oluşturulması amaçlanıyor.
Projenin amacı TR 33 Bölgesinde erken okul terkini önlemesine, okul terkinin başlangıcı olan okul devamsızlıklarının önüne geçilmesine, eğitim seviyesinin ve kalitesinin artırılmasına; eğitim kalitesinin artırılması ile daha refah, gelişmiş muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak amacına katkı sağlamaktır. Projemizde ki çalışmalar ile okul devamsızlık-terkinin önlenmesine ve eğitim kalitesinin artırılmasına çalışılarak bölge daha yaşanabilir bir seviyeye ulaşacaktır. Bu amaçla hazırlamış olduğumuz projemiz Zafer Kalkınma Ajansının insan ve toplum başlığı altında bölge nüfusunun eğitim seviyesini artırarak nitelikli insan gücünün oluşturulması önceliğine hizmet etmektedir.2016 yılı DFD programında projemiz bölgenin refah seviyeye ulaşma sürecinde eğitim hayatında karşılaşılan sorunları ve bu sorunların çözüm yollarını ele alacaktır.
TR33 bölgesinde e-okul kayıtlarından alınan verilere göre toplam 38.392 öğretmen ve toplam 451.344 öğrenci vardır. Yapılan araştırmalar okul devamsızlık ve terk oranlarında artış, başarı seviyesinde düşüşlere ve suç oranlarında artışa sebep olduğunu göstermektedir. Ülkelerin eğitim sistemlerinin öğrencileri ne kadar iyi yetiştirdiğini ölçmek için OECD nin 3 yılda bir yayınladığı PISA 2016 Raporuna göre Türkiye,64 ülke arasında 45.sırada yer alarak OECD ülkelerinin gerisinde kalmıştır.
Doğrudan Faaliyet Destek Programı Projesi kapsamında yapacağımız çalışmalar ile insana yapılan yatırımlar sonucu iyi yetişmiş, geleceğe güvenle bakan nesiller yetişecektir.
 
Editör: Haber Merkezi