Milletvekili Ürün’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 tarihinde gerçekleşen açılışının, milli iradeye dayalı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması sürecinde atılan en büyük ve önemli adım olduğunu kaydetti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Ürün, geçmişte milletin ve ülkenin istikbalini sağlayan TBMM’nin gelecekte de Türk milletinin en büyük umut kaynağı olarak yarınları güçlendirmeyi sürdüreceğini belirtti.
94 yıl önce kurulan TBMM’nin sonsuza kadar milli tarihin en parlak sayfalarından biri olarak anılacağını kaydeden Ürün, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“23 Nisan 1920 tarihi sadece TBMM’nin açıldığı bir tarih olmaktan öte kayıtsız ve şartsız millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin de atıldığı gün olarak tarihe geçmiştir. 23 Nisan 1920 tarihinin önemini göz önüne alan Mustafa Kemal Atatürk bu mutlu günü dünyada ilk olarak bağımsızlığın ve geleceğin teminatı olan çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. Türk milletinin siyasi varlığı anlamında hem kalbi hem de olan TBMM, ülkemizin vicdanı ve aklını da temsil etmektedir. TBMM özellikle geleceğimizin teminatı çocuklarımız adına barış dolu, aydınlık bir geleceğin mimarlığını yürütmeyi her zaman sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, sevgiler saygılar sunuyorum.”
Editör: Haber Merkezi