MİLLETVEKİLİ ÖZKAYA, ŞEKER FABRİKASINI ZİYARET ETTİ
 
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, bir dizi ziyaretlerde ve temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Milletvekili Özkaya, beraberindeki İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Şeker Fabrikasında incelemelerde bulundu.
 
TBMM’nin çalışmalarına ara vermesinin ardından Afyonkarahisar’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, Afyon Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Altunkalemi ve fabrika çalışanlarını ziyaret etti. Fabrika girişinde Müdür Altunkalem ve idareciler tarafından karşılanan Milletvekili Özkaya, fabrikada çalışan işçilerle de bir araya geldi. İlk olarak Fabrika Müdürü Hasan Altunkalem’i makamında ziyaret edene Özkaya, fabrika ile ilgili bilgiler aldı. Afyon Şeker Fabrikasının kaliteli şeker ürettiğine dikkat çeken Özkaya, fabrikayı gezerek işçilerle sohbet etti.
 
İŞÇİLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİK
Afyon Şeker Fabrikası ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Özkaya, işçilerle bir araya gelerek, sohbet ettiklerini ifade etti. Özkaya, “Şeker Fabrikamızı ziyaret etti. Fabrika müdürümüz, yöneticilerimiz ve işçilerimizle sohbet ederek, değerlendirmelerde bulunduk. Son günlerdeki Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi meselesi ve bilhassa 5620 sayılı kanun kapsamında 5 ay 29 gün çalışan işçilerimiz ile ilgili sıkıntıları konuştuk. Geçtiğimiz Çarşamba günü Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Çankaya köşkünde Sendikaların Genel Başkanları ile beraber sendika geçmişi olan Milletvekillerini de davet etti. Bu konu da 5 ay 29 gün üst sınır ile ilgili çalışma yapılması konusunda ilgili bakanlıkları talimat verdi. Bizde işçilerimizle bu hususları müzakere ettik. Afyon Şeker Fabrikasındaki işçilerimizin üsttün gayretle çalışmaları, fabrikayı ayakta tutmak ve verimliliği daha da arttırmak konusundaki gayretleri memnuniyetle müşahede ettik” dedi.
 
GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇ VERDİ
Afyonkarahisar’da pancar kotasının artırılması konusunda yapılan girişimlerin olumlu sonuç verdiğini belirten Milletvekili Av. Ali Özkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Afyonkarahisar genelinde bizlerin girişimi ile pancar kotası yüzde 14 miktarında artırıldı. İlimizde daha fazla çiftçimiz pancar ekimi yapabilecek. Bunda Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun köy, belde ve ilçelerimizin değişik yerlerine yapmış olduğu göletlerle sulu tarıma geçmenin önemli bir katkısı oldu. İnşallah Afyon Şeker fabrikası Türkiye’nin çok önemli bir sanayi kuruluşu olarak adından söz ettirmeye devam edecektir. Bunu mahallinde ve yerinde görüp incelemek bizleri mutlu etti. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.” Milletvekili Özkaya konuşmasının ardından fabrika müdürü, yöneticileri ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 
Editör: Haber Merkezi