Karaağaç Göletine 10 Bin Balık Bırakıldı
Afyonkarahisar’da doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilmesi amacıyla İscehisar ilçesinde bulunan Karaağaç Göleti'ne 10 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, 2014 yılı Balıklandırma Programı kapsamında Karaağaç Göleti'ne balık bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada çalışmanın ekolojik dengeyi sağlamak ve doğadaki canlı varlıkları zenginleştirmek amacıyla ülke genelinde pek çok gölette gerçekleştirildiğini söyledi. Ürün, “İnşallah 2 yıl sonra İscehisar halkı bu göletten balık tutup yiyebilecek. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
2 Yıl Sonra Avlanılabilir
Kaymakam Ahmet Selim Yavuz ise köydeki vatandaşlardan balıkların avlanacak seviyeye gelebilmeleri için 2 yıl avlanmamaları gerektiğini kaydetti. Yavuz, “Ülkemizin su ürünleri kaynaklarındaki doğal türlerin ve ekolojik dengenin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması bunun yanında amatör balıkçılığın teşvik edilmesi ve çevre duyarlılığının artırılması amacıyla, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan ‘2014 Yılı Göl ve Göletleri Balıklandırma Programı’ çerçevesinde ilçemiz genelindeki göl ve göletlerde balıklandırma çalışması yapılıyor. Balıklandırma çalışmaları kapsamında Karaağaç Köyümüze tahsis edilen 10 bin pullu sazan balık yavrusu usulüne uygun olarak gölete bıraktık. Karaağaçlı vatandaşlarımızdan 2 yıl boyunca av yapmamalarını rica ediyor ve köyümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum ”diye konuştu.
Doğanlar Köyüne 12 Bin Adet Badem Fidanı
Ürün daha sonra Doğanlar köyündeki 25 hektarlık alanda yapılan ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi. Ürün’e ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgiler veren Kaymakam Yavuz 2013 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Ağaçlandırma Projesi kapsamında Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Doğanlar Köyü için özel bir müteahhide yaptırılan projenin ardından bu alana 250 adet ceviz ve 12 bin adet badem dikildiğini belirtti.
Editör: Haber Merkezi