MİLLETVEKİLİ ADAYI SAĞLAM’A İHSANİYE’DE SEVGİ SELİ

 

18 Eylül tarihinde Milletvekili aday listelerinin belirlenmesinin ardından ilçelerde seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Milletvekili adayı Cengiz Sağlam, İhsaniye ilçesini ziyaret etti. Sağlam’a ilçe halkı yoğun ilgi göstererek, AK Parti’ye destek vermeye devam edeceklerini söylediler.

 

1 Kasım seçimleri öncesi ilçe gezilerine İhsaniye ilçesiyle devam eden Milletvekili adayı Cengiz Sağlam’ı ilçe Başkanı Lütfullah Çelik ve teşkilat mensupları karşıladı. İlk olarak ilçe binasında teşkilat mensuplarıyla sohbet eden Milletvekili adayı Sağlam, daha sonra beraberindekilerle birlikte esnafları ziyaret etti. İlçe merkezindeki esnaflara ‘Hayırlı İşler’ dileyen Sağlam’a vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. İhsaniye ilçesinin her seçimde partilerinin yanında olduğunu söyleyen Sağlam, ziyaretlerini STK temsilcileri ve kamu kurumları ile sürdürdü.

 

ÇİFTÇİLERİMİZE HİBE DESTEKLER DEVAM EDECEK

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı seçim beyannamesine değinen Milletvekili adayı Cengiz Sağlam, çiftçilere yönelik desteklemenin yeni dönemde de devam edeceğini ifade etti. Sağlam konuşmasını şöyle sürdürdü; “2015 yılında nakit olarak verilen hibe desteklerinin tutarı 10 milyar liraya ulaşması hedefleniyor. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi yemde ve gübrede KDV kaldırılarak çiftçimiz ve üreticimize destek sağlanacak. Genç çiftçilerimize önemli desteklemeler yapılacak. Maliyetleri düşürmek amacıyla seralara, ticarethane elektrik fiyatı yerine, sulama suyu elektrik fiyatı uygulanacak. Arazilerini büyütmek isteyen ehil mirasçılara kredi imkanları sağlanacak. Çiftçilerden arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekli tarım işletmeleri oluşturanlara özel destekler verilecek. AK Parti olarak birinci atılım döneminde tarımda yapısal dönüşüme ağırlık vererek, çiftçilerimiz için ekonomik ve sosyal boyutları birlikte ele alan bir anlayışı hayata geçirdik. Yaklaşık 6 milyon civarında insanımıza istihdam sağlayan tarımı, ülkemizin gıda güvenliği ve halkımızın sağlıklı beslenmesi açısından önemli bir sektör olarak değerlendirdik.”

 

SESSİZ BİR DEVREM YAŞANDI

İhsaniye ilçe merkezindeki temaslarının ardından köy ve beldeleri de ziyaret eden Milletvekili adayı Sağlam, Gazlıgöl ve Yaylabağı beldelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. 13 yıllık dönemde sessiz bir devrim yapıldığı ifade eden Sağlam, “İfade, inanç ve teşebbüs hürriyetlerinin önündeki tüm engellerin kaldırılması AK Parti’nin temel prensibidir. Bu anlayış çerçevesinde, temel hak ve özgürlükler alanında adeta ‘sessiz devrim’ yaşanmış, birçok adım atılmış ve temel reformlar hayata geçirilmiştir. Attığımız adımlarla ülkemizde kronikleşmiş sorunları giderdik. Toplumsal ve siyasal hayatı normalleştirdik ve yeniden toplum sözleşmesinin yapılabilmesinin önündeki engelleri kaldırdık. 13 yıllık iktidarımız döneminde, mevzuatın önemli bir kısmını gözden geçirdik ve antidemokratik olanların pek çoğunu değiştirdik. Özellikle darbe dönemlerinde topluma dayatılan temel kanunların büyük bir kısmını yenilendi”  dedi.  Milletvekili adayı Cengiz Sağlam, ilçedeki temaslarını gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdürdü. Sağlam’a ziyaretlerinde İl Başkan Yardımcısı Ziya Coşkun Karadeniz, İlçe Başkanı Lütfullah Çelik, İl Genel Meclis Üyeleri Hilmi Tiril, İrfan Seçen, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, ilçe yönetimi ile teşkilat mensupları eşlik etti. 

Editör: Haber Merkezi