MİLLETVEKİLİ ADAYI ÖZKAL, HUZUREVİ SAKİNLERİNİN GÖNÜLLERİNİ ALDI

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Hatice Özkal, seçim çalışmaları kapsamında Huzurevini ve Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk hastanesini ziyaret etti. Huzurevi sakinleri ile sohbet eden Özkal, hastanede yatan vatandaşlara da geçmiş olsun temennisinde bulundu.

 

Seçim çalışmalarına start verilmesinin ardından ilçe, belde, köy ve mahallelerde hummalı bir çalışma içerisine giren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayları, kapı kapı dolaşarak sıkılmadık el bırakmıyorlar. Seçim çalışmalarına Huzurevi ve Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk hastanesi ile devam eden Milletvekili adayı Hatice Özkal, ilk olarak huzurevi sakinleriyle bir araya geldi. Beraberindeki Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel ve teşkilat mensuplarının eşliğinde huzurevindeki yaşlılarla bir araya gelen Özkal, “Yaşlılarımız başımızın tacı onlarla bir arada olmak bizlere mutluluk veriyor” dedi. Huzurevinde kalan yaşlılarla yakından ilgilenen Özkal, karanfil dağıttı.

 

YAŞLILARIMIZI UNUTMADIK

AK Parti hükümetleri döneminde yaşlı, bakıma muhtaç ve engelli bireylere yönelik birçok düzenleme yapıldığını hatırlatan Milletvekili adayı Hatice Özkal, 4 Ekim Cumartesi günü Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı seçim beyannamesinde yaşlı, bakıma muhtaç ve engelli bireylerin unutulmadığını söyledi. Özkal konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yaşlılarımızın ekonomik ve sosyal hayata daha aktif olarak katılmaları için Yaşlanma Ulusal Uygulama Programını daha etkin bir şekilde hayata geçirilmesi planlanıyor. Yaşlıların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer almalarına ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik daha güçlü adımlar atmaya devam edilecek. Huzurevlerine daha fazla destek sağlanılacak. Yaşlılarımız, engellilerimiz ve çocuklarımız öncelikli olmak üzere toplumun farklı kesimleri için yaşanabilirliği artırmayı hedefleyen ve hakkaniyeti gözeten mekansal planlama ve kentsel tasarım uygulamalarımızı daha da geliştirmeyi planlıyoruz.”

 

SAĞLIK SİSTEMİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLANTI

Huzurevi sakinlerine yönelik yaptığı ziyaretin ardın Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk hastanesine geçen Milletvekili adayı Özkal, hastanede tedavi gören vatandaşlara acil şifalar diledi. Sağlık alanında yapılan köklü değişikliğin vatandaşları rahatlattığını ifade eden Özkal, hastalara karanfil dağıttı. AK Parti döneminde yapılan sağlık yatırımlarından bahseden Milletvekili adayı Özkal, “Gelişmiş ülkelerin 30 yılda ulaştığı hedeflere 10 yılda ulaştık. Herkes için ulaşılabilir, nitelikli, sürdürülebilir ve güçlü bir sağlık sistemi hayata geçirildi. Sağlıkta Dönüşüm Programının başarıya ulaşmasındaki en büyük etken, istikrarlı ve güçlü siyasi iradedir. Kamu hastanelerini tek çatı altında birleştirerek 37 Milyon SSK’lının kamu hastanelerinden hizmet almasına imkân verildi. Üniversite hastanesi, askeri ve özel hastane kapılarının bütün vatandaşlarımıza açılmasını sağlandı. 18 yaşın altındaki tüm nüfusu ve eğitim görenleri, sosyal güvence aranmaksızın Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınması sağlandı” dedi. Milletvekili adayı Özkal, ziyaretlerine gün boyu devam etti.

 

Editör: Haber Merkezi