MİLLETVEKİLİ ADAYI MEHMET KOCA, EMİRDAĞ’DA

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Mehmet Koca, Emirdağ ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlçe esnafını tek tek gezerek hayırlı işler dileyen Koca’ya vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Koca, “Ülkemizin güçlü bir hukuk devleti olması yönünde önemli adımlar attık. AK Parti’nin siyaset anlayışını demokrasi, hizmet ve sorumluluk ilkeleri üzerine kuruldu” dedi.

 

1 Kasım Pazar günü yapılacak seçimler öncesi ilçe, belde, köy ve mahallelerde çalışmalarını yürüten AK Parti Milletvekili adayı Mehmet Koca, Emirdağ ilçesinde temaslarda bulundu. AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu ve yönetimi tarafından karşılanan Koca, esnafların ardından STK temsilcilerini de ziyaret etti. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in de eşlik ettiği Emirdağ ziyaretinde Koca, parti politikalarından ve ülke gündeminden bahsetti. AK Parti’nin milletin değerlerine sahip çıktığını dile getiren Yurdunuseven, “Parti olarak Türkiye’nin partisi olma iddiasıyla yola koyulduk, bu iddiayla yol aldık, Türkiye’nin birikmiş ve kronikleşmiş pek çok meselesini de bu anlayışla çözdük. Bunu Milletimizin beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda ve Milletimizin değerlerine sahip çıkarak yaptık. Hizmetlerimizi sunarken vatandaşlarımızın hangi inanç sistemine, mezhebe, kökene, kültüre ve gelir düzeyine mensup olduğuna bakmadık. Ülkemizin güçlü bir hukuk devleti olması yönünde önemli adımlar attık. AK Parti’nin siyaset anlayışını demokrasi, hizmet ve sorumluluk ilkeleri üzerine kuruldu. Yıllarca hırpalanan, güven erozyonuna uğrayan, milleti temsil etme yeteneğini yitiren siyaseti sonlandırarak, siyasetin milletle olan bağını güçlü bir şekilde kurduk ve siyasi alanı yeniden inşa ettik. Bu yolculukta demokrasimizi hep daha ileriye götürmeyi hedefledik”  dedi.

 

STK’LARLA İLGİLİ ETKİN ADIMLAR ATILDI

Esnafların ardından STK temsilcilerini de ziyaret eden Milletvekili adayı Mehmet Koca, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. AK Parti olarak STK’lara büyük bir önem verdiklerini belirten Koca, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Daha fazla siyasi partinin devlet yardımı alması için, siyasi partilere devlet yardımının kapsamını genişlettik. İktidarlarımız döneminde Türkiye’de aktif bir sivil toplumun gelişmesine özel önem verdik. Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) yönelik önemli idari ve yasal düzenlemeler yaparak, örgütlenme hak ve özgürlüğüne daha fazla imkân sağlayan bir ortam oluşturduk. Dernek ve vakıfları ilgilendiren mevzuatı iyileştirerek, kamu kesimi ile STK’lar arasındaki işbirliğinin gelişmesine ve etkinliğinin artırılmasına yönelik adımlar attık. Önemli reformların hazırlanması aşamasında, sivil toplum aktörleri ile istişarelerde bulunduk. AB-Türkiye Sivil Toplum Diyalogu Programlarını başlattık; sivil toplumun gelişmesine ve sivil toplum kuruluşlarının yerel düzeyde daha fazla tanınmasına katkıda bulunduk. STK’lara; kamu yararı ve vergi muafiyeti çerçevesinde, vergisel ayrıcalıklar tanıdık ve kamu kaynağı aktarılmasını sağladık. Kamu-STK işbirliklerinin kurulmasının önü açıldı.”

 

ZİYARETLERE YURDUNUSEVEN’DE EŞLİK ETTİ

Emirdağ ilçesinde ziyaretlerine belde, köy ve mahallelerle devam eden Koca, “Halka hizmet Hakka hizmet” anlayışıyla yola çıktıklarını ifade etti. Milletvekili adayı Koca’ya ziyaretlerinde İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in yanı sıra İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, il genel meclis üyeleri, belde belediye başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile teşkilat mensupları eşlik etti. 

Editör: Haber Merkezi