Milletimiz yekvücut olmuştur

15 Temmuz gecesi FETÖ üyesi teröristler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine tepkiler çığ gibi büyüyor. TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ve TÜMSİAD Başkanları ortak basın toplantısı düzenleyerek alçak saldırıyı kınadı
Milli iradeye karşı gerçekleştirilen saldırının kabul edilemez olduğunu belirten Doğan, zor zamanlarda milletimizin nasıl birlik içerisinde olduğunu bir kez daha gösterdiğimizi ifade etti
 
Terörist Fethullah Gülen’e bağlı hainler tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain saldırı milletin feraseti sayesinde önlendi. Tüm yurt genelinde alçak terör saldırısına karşı gösterilen birlik ve beraberlik ise takdirle karşılandı.
TÜMSİAD DARBEYE KARŞI
Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği’de gerçekleştirilen darbe girişimine tepkisini gösterdi. TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan başkanlığında düzenlenen toplantıda millet iradesine kimsenin ipotek koyamayacağı belirtildi. Düzenlenen toplantıya TÜMSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı M. Emin Birliktir’de katıldı.
BİRİZ VE BERABERİZ
Alçak terör saldırısına milletin anında cevap verdiğini kaydeden TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, “Milletçe zor ama bir o kadar da anlamlı günlerden geçmekteyiz. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz hak etmediği şekilde alçakça bir kalkışmaya ve bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Vatanımızı ve milletimizi her türlü tehlikeden korumakla görevli olan Türk silahlı kuvvetleri içerisinde yuvalanan hain bir çete, maalesef kendi milletine karşı silah kullanmak cüretini göstermiş ve halkımızın hür iradesiyle iş başına gelmiş Cumhurbaşkanı ve hükümeti ortadan kaldırmaya yeltenmiştir. Tarih boyunca her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başaran aziz milletimiz engin ferasetiyle bu olay karşısında birlik olmuş ve kendi iradesini hiçe sayanlara karşı gereken dersi vermiştir” dedi.
BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADIK
Saldırı nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Doğan, “Kuşkusuz bu yaşadıklarımız tarihimizin görmek istemediğimiz sayfalarında yer alacaktır. Kuşkusuz bu yaşadıklarımız bizden sonra gelecek nesillere anlatırken açıklamakta zorlanacağımız ifadelerle dolu olacaktır. Kuşkusuz bu yaşadıklarımızı her hatırladığımızda kelimeler boğazımızda düğümlenecektir. Kuşkusuz bu yaşadıklarımız aklımıza her geldiğinde tankların önüne yatan, namlunun ucunda hareketsiz duran, kendine silah doğrultan kardeşinin yüzene bakarken rahatça vatan sağ olsun diyebilen bayrağına sarılarak sabırla direnen anneler babalar kardeşler gençler yaşlılar çocuklar şehitler ve gaziler gözümüzün önünde canlanacaktır. Ve yine kuşkusuz bu yaşadıklarımızı her düşündüğümüzde tarih boyunca aziz milletimize ve medeniyetimize en önemlisi birlik ve beraberliğimize kast etmek isteyen hainleri, onların arkasından gidenleri ve kandırılmış vatan evlatlarını da hatırlayacağız ve hiç unutmayacağız. Unutturmayacağız” dedi.
MİLLİ İRADEYE SAYGI
Herkesin milli iradeye saygı göstermesini isteyen Doğan, “Bugünlerde gerçekten tarifsiz acılar yaşadık ancak yeniden idrak ettiğimiz kazanımlarımız da oldu. Bu kalkışma karşısında cumhurbaşkanımız hükümetimiz ve halkımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın gerçek vatan evladı asker ve güvenlik güçlerimizle beraber nasıl hemen birlik ve beraberlik içerisinde olabileceğini gururla gördük Aziz halkımızın gösterdiği metanet ve gayret sonucunda “milletçe her türlü zorluğu sabırla aşabiliriz” sözünün boşa söylenmiş bir ifade olmadığını bir kere daha görmüş olduk . Bu başarımızın altında yatan yegane gücün milli birlik ve berberliğimiz olduğunu, görüşü ve düşüncesi ne olursa olsun bizi biz yapan değerlerimize milletçe sahip çıktığımız ve beraber olduğumuz sürece her türlü zorluğu yenebileceğimizi tekrar yaşadık. Bu zor günlerde inşirah suresinde geçen “ zorlukla beraber bir kolaylık vardır” emrini daha iyi anladık ve idrak ettik. Ve her şeyin üzerinde “göklerden gelen bir karar” olduğunu apaçık gördük ve yaşadık” dedi.
KRİZE DÖNÜŞMEYECEK
Yaşanan darbe girişiminin ekonomiye zarar vermemesi için çalışacaklarını söyleyen Doğan, “şükürler olsun sağlam ekonomik yapımız, irademiz ve güçlü politikalarımız sayesinde yaşadıklarımızın krize dönüşmesine milletçe fırsat vermedik. İyi niyetli, çalışkan, ahlaki değerlere bağlı aldatmayan ve aldanmayan iş adamları kuşağı oluşturma çabasında olan tüm sanayici ve işadamları derneği TÜMSİAD olarak bizler acımız çok taze de olsa Türkiye’nin önde gelen güçlü sivil toplum kuruluşu olarak yüklendiğimiz sorumluluğun her zaman farkında olduk olmaya da devam edeceğiz. Özellikle bu günlerde iş adamları olarak ülkemiz için çalışmaya üretmeye ve moral kazanmaya çok daha fazla ihtiyacımızın olduğunun bilincindeyiz. Tüm üye işadamlarımızla normal hayatımıza kısa sürede döndük ve yaralarımızı sarmaya başladık. Olayların hemen arkasından gerek iş hayatındaki aktif tutumumuz gerekse uygulamaya koyduğumuz sosyal sorumluluk faaliyetleri ile milletimize hizmet etme gayretinde olduk. Güçlü bir şekilde olmaya da devam edeceğiz” dedi.
İŞ DÜNYASI RAHAT OLSUN
İş dünyasının saldırı nedeniyle endişelenmemesini isteyen Doğan, “Öncelikle kahredici olayların başladığı andan itibaren birlik ve beraberlik içinde tüm iş dünyası stk ları olarak güçlü bir dayanışma gösterdik ve komuoyunu bilgilendirerek açıklamalarda bulunduk. Bu süreç başlar başlamaz hepimiz iş dünyası olarak ekonomimize sahip çıkarak yapıcı ve olumlu beyan ve faaliyetlerimizle sahada olduk. Bu gayreti gösteren bütün meslek örgütülerine , odalar ve kuruluşlara dernek ve teşkilatlara şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Hepimizin bildiği gibi iş hayatı her zaman yüksek moralle devam eden bir yapıya ihtiyaç duyar. Bu yüzden özellikle bu süreçte hepimizin gösterdiği aktif ve olumlu duruşumuzu arttırarak devem ettirmeliyiz. Daha çok üretmeliyiz. Yurtdışı iş dünyasındaki dostlarımıza gerçekleri daha çok anlatmalıyız. onları daha çok bilgilendirmeliyiz. Daha çok sahada olup daha çok temaslarda bulunmalıyız. Kazancını bu ülke insanı için harcamaktan çekinmeyen bizler bu süreçte çok daha fazla sosyal sorumluluk projeleri üstlenmeliyiz. Bu konuda TÜMSİAD olarak bizler çok yakında söz konusu projelerimizi kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.
VATANIMIZI KİMSE BÖLEMEZ
Programda bir konuşma yapan TÜMSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı M. Emin Birliktir ise, “Haince emellerle gerçekleştirmek istenen alçak darbe girişiminde süreci baştan sona inançla ve milletine güvenerek yöneten Cumhurbaşkanımıza, yek vücut olarak bomba altında aralıksız olarak çalışmaya devam eden gazi meclisimizin değerli başkan milletvekili ve çalışanlarına aldığı hain emre rağmen milletinin sinesine dönenerek alçağa ilk kurşunu atan ve devamında da kararlı tutumunu sürdürerek kalkışmayı sona erdiren kahraman silahlı kuvvetleri komuta kademesi ve fedakâr askerlerimize teşekkür ediyoruz. İlk andan itibaren büyük bir soğukkanlılık ve koordinasyon içerisinde metanet ve sabırla operasyonlar planlayan emniyet müdür ve amirleri ile operasyonları icra eden emniyet teşkilatmızda görevli kudret şahaseri cefakar polis ve kolluk kuvvetlerimize, kucağında çocuğu elinde sopası ve bayrağı ağzında duası ile yeri geldiğinde erkelerinde önüne geçerek sembolleşen namus timsali anne ve hanım kardeşlerimize, darbe girişimi ile ilk defa karşılaşmış olmalarına rağmen ecdadının yürğini taşıdığı her hallerinden belli olan geleceğimizin teminatı pırlanta gençlerimize burada sayamacağımız ancak tek kelime ile nitelendirebileceğimiz “destan yazan” mayası imanla yoğrulmuş kadirşinas e hamiyyetperver aziz milletimize ve son olarak melun girişim ilk başladığında karalı bir ses tonu ile “cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz ne diyorsa onu yapacağız” diyerek arkamızdan dua eden büyükjlerimize şükranlarımızı sunarım” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi