MİLLETİMİZ MEYDANLARI DOLDURARAK İRADESİNE SAHİP ÇIKTI
 
FETÖ/PYD darbe kalkışmasına karşı tutulan demokrasi nöbetinde Afyonkarahisar halkı her geçen gün biraz daha fazla kenetleniyor. Meydanları dolduran on binlerce vatandaş demokrasiye ve hükümetine sahip çıkıyor.
 
Afyonkarahisar’da ki demokrasi nöbetinin onuncu gün programının icrasını Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) üstlendi. Bu akşam ki demokrasi nöbetinin bir başka özelliği de 24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında gazetecilerin özel günlerini demokrasi nöbeti tutarak farklı bir boyuta taşımaları oldu. Kadınana İmam Hatip Ortaokulu Mehteran Takımı konseri ardından nöbet programı AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Araştırma Görevlisi Mustafa Can tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından aynı fakülteden Araştırma Görevlisi Emin Uz tarafından yapılan duaya meydanı dolduran tüm katılımcılar bir ağızdan ‘Amin’ dedi. AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Necip Fazıl Kısakürek’in gençlere yazdığı şiiri okudu. Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Türk Milletinin darbe kalkışmasına karşı gösterdiği dirençle milli iradeye sahip çıkması sonucu yapılan anti darbe aşısının tuttuğunu söyledi. Özdemir, bundan sonra en az 50 yıl kimsenin darbe kalkışmasına cesaret edemeyeceğini kaydetti. Verilen salanın ve ezanın okunması akabinde topluca yatsı namazı kılındı.
 
MİLLETİMİZ BÜYÜK BİR CESARET ÖRNEĞİ SERGİLEDİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tarihinde ki en büyük ihanetlerden birini 15 Temmuz 2016 gecesinde gerçekleşen kalkışma ile yaşadığını belirtti. Kalkışmanın Türk Milleti ve idarenin şanlı direnişi ile akamete uğradığını kaydeden Solak; “Bu teröristçe kalkışma kendi vatandaşına silah doğrultacak kadar gözü dönmüş bir paralel çetenin tarihte emsali görülmemiş büyük bir ihanetidir. Bu ihanet bir yandan milletimize yaşattığı büyük acılarla öte yandan da milletimizin büyük ihanet karşısında gösterdiği emsalsiz direnişle dünya tarihinde yerini almıştır. Aziz milletimiz gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine ilk andan itibaren kendi iradesine sahip çıkmış, bu doğrultuda ülkenin meşru siyasi iktidarına destek olmuş ve büyük bir cesaret ve kararlılık örneği göstererek Cumhurbaşkanımız, Başkomutan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkma davetine büyük bir coşku ile cevap vermiştir” dedi.
 
RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın ardından STK temsilcileri, AK Parti Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Hatice Özkal ile protokol üyeleri birer konuşma yaptılar. Demokrasi nöbetine destek verenlere dünya evine giren genç bir çifte düğünlerine ara vererek meydana geldiler. Renkli görüntülerin yaşandığı meydanlarda gelin ve damat ellerinde Türk bayrakları ile vatandaşları selamladı. Demokrasi nöbetinin onuncu gün programı gösteriler ve yapılan konuşmalarla sabaha kadar devam etti. Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ın katıldığı nöbete, AK Parti Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, BBP İl Başkanı Cemil Çoker, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, BARO Başkanı Av. Turgay Şahin ve STK temsilcileri de Afyonkarahisarlılarla birlikte nöbet tuttu.  
 
Editör: Haber Merkezi