MHP'ye yetki verin, neler yapabileceğimizi gösterelim
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı İsmail Elibol, parti binasında düzenlediği toplantı ile aday adaylığını açıkladı. Partililerin vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Elibol, "Vatandaşlarımız önce MHP'ye Afyonkarahisar'da sonra Türkiye'de yetki versinler. Bizlerde Allah'ın izniyle memleketimize neler yapabileceğimizi gösterelim" dedi

Sandıklı Belediye eski Başkanı ve Sandıklıspor onursal Başkanı İsmail Elibol,  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili aday adaylığını açıkladı.  MHP İl Başkanlığı binasında yapılan tanıtım toplantısına MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Abdülkadir Akcan, MHP İl Başkanı Raşit Demirel, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, MHP Kadın Kolları Başkanı Gönül Ar Güngör, MHP Afyonkarahisar Milletvekili aday adayları ve partililer katıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği toplantı da salonlar tıklım tıklım doldu ve ülkücü gençler merdiven basamaklarını doldurdu.
AYRIMIZ KAYRIMIZ YOK
Kendisinin iyi bir tornacı ve kaynakçı olduğunu belirter Elibol, "1975 doğumluyum. İlkokul ve ortaokulu Sandıklı’da okudum. Meslek Lisesi’nde Torna tesviye bölümünü bitirdim. Çocukluğumdan beri babamın yanında yetişerek çok iyi bir tornacıyım, kaynakçıyım, kalfalık ve çıraklığımı yaptım. Bunun yanında Üniversitede İskenderun’da okuyarak Makine bölümünü bitirdim. İş hayatına atıldım. Yaşım 40. 17 yıldır iş yerinin başındayım. 92 yılında 17 yaşımda İskenderun Çukurova Üniversitesi’nde Ülkü Ocaklarıyla tanıştım. Gurur ve şeref duyduğum davamda çizgimden taviz vermeyerek elimden geldiği kadar bu partinin her kademesinde rol aldım. 99 yılında iki dönem üst üste devam etmek şartıyla parti ilçe yönetiminde bulundum. 99 seçimlerinde Muhalefette Belediye Meclis Üyeliği yaptım MHP olarak. 2005 yılında nasip oldu, partimin de desteğiyle Ticaret ve Sanayi odası Başkanlığı yaptım. Yine yüce rabbim nasip etti, partimin rüzgarıyla 2009 yılında Sandıklı Belediye Başkanlığı nasip oldu. Bundan sonrada hedefim Allah nasip ederse Milletvekilliği. Tek amacım vizyon olarak, misyon olarak birbirinden kıymetli ve çok değerli milletvekili aday adayı ağabeylerim arkadaşlarım var. Bizlerin hiçbirimizin ayrısı kayrısı yok. Bu memleketin ve topraklarının zorda olduğunu görerek, sıkıntı da olduğunu görerek ben kendimde MHP’den Milletvekili aday adayı olmayı kendime görev arz ettim.”
YOLUMUZU KESTİLER, KÜRDİSTAN'A HOŞ GELDİN DEDİLER
Ülkücü gençler tarafından salonda ‘Bozkurt Elibol’, ‘Ülkücü Hareket engellenemez’, ‘Meclise Elibol’, ‘Afyon seninle gurur duyuyor’ sloganlarıyla desteklenen Elibol, doğu da yaşadıkları bir olayı anlattı ve  “Doğuda birçok bayim olması münasebetiyle en son doğu gezimizde bizim yolumuz kesilerek, bize ‘Kürdistan’a hoş geldiniz, geliş amacınız nedir?’ dediler. Buradaki psikolojik baskıyı tabiî ki insanlarımız yerinde oturuyor görmüyor veya TV’lerde çok ciddi almayabiliyor ama gerçekten ülkemiz çok zor durumda. Ülkemizin bölünmemesi ve parçalanmaması için bizler hazırız ve bizler olduğumuz sürece Allahın izniyle bu ülkenin bölünmesine hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Ben 23 yıldır bu davanın içindeyim. Kendime göre birçok tecrübe yaşadım. Belediye başkanlığımda 173 dosyada araştırma geçirdim. Ben ülkücüyüm. Ülkücülüğün gereği ne ise onu yaptım şimdiye kadar. Hiç kimseye boyun eğmedim, adamın adamı hiç olmadım. Ben ticarette de aynı şekilde dünyanın sıkıntısını çektim. Tarım Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı olsun birçok yerde sıkıntı çektim ama yine boyun eğmedim. Maddi manevi çok zararım olmuştur. Ama benim davam her şeyin üzerindedir. 3 oğlum var. Çocuklarımda aslan gibi ülkücü yetişiyor inşallah. Türkiye gündemiyle ilgili ve Afyonla ilgili birçok sıkıntımız var. Bunların hepsine bizlerde bu sorunlara hakimiz. Vatandaşlarımızdan sadece şunu istiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’ne önce Afyon’da sonra Türkiye’de yetki versinler bizlerin neler yapabileceğini inşallah bu Türkiye’ye gösterelim” dedi.
LİSTEYE BİLE GİRMESEN DAVAMIN SAHİBİYİM
Aday adayı Elibol, açıklamasının devamında: "Ben Milletvekili olmuşum olmamışım çok önemli değil, benim memleketimin sorunu benim için çok önemli. Sıralamada kaçıncı sıra olursam olayım, istersem listeye bile girmeyeyim ben burada herkesin huzurunda namus, şeref sözü veriyorum. Ben davama sahibim. Hangi arkadaşımız olursa olsun sonuna kadar destekleyeceğim. Çünkü bütün arkadaşlarımız birbirinden değerli kıymetlidir. Bizim için ülke menfaatleri önemlidir. Vatan olmayan yerde ekmek olmaz. Tabiî ki her arkadaşımız Milletvekili olmak için burada. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun. Ama bu memleket bizim. Hepinizden ricam küskünlük olmadan, kırgınlık olmadan bu birlik beraberliğimizi bozmadan hep beraber inşallah tek başına iktidar olmak için çalışalım. Ne Mutlu Türküm Diyene.”  
MHP İl Başkanı Raşit Demirel’de bir konuşma yaparak İsmail Elibol’a başarılar diledi. Konuşmalar sonunda Elibol’u herkes aday adaylığı için tebrik etti.
Editör: Haber Merkezi