MHPİl Başkanı Aziz Aslan, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak'ı Ziyaret Etti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il Başkanı Aziz Aslan, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve İl Genel Meclisi Üyesi Haydar Serdaroğlu   Ahilik Haftası nedeniyle Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak'ı ziyaret ettiler.
Ziyarette konuşan MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Ahilik kültürünün yaşatılmasının ve gelecek kuşaklara aktarılmasının son derece önemli olduğunu söyledi. Hem ticaret hemde islam ahlakının bir araya gelmesiyle oluşan Ahilik kültürünün önemine vurgu yapan Aslan, MHP olarak esnaf ve sanatkarın daima yanında olduklarını ifade etti.
Ahilik Haftası'nın Afyonkarahisar'da buruk kutlandığının altını çizen Aslan, Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası'na kayıtlı 13 esnafın elim bir trafik kazasında vefat etmesinin Afyonkarahisar'ı yasa boğuduğunu belirterek, elim kazada yakınlarını kaybeden tüm acılı ailelere başsağlığı, yaralılarada acil şifalar diledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, Ahilik kültürünün Türkiye'nin en büyük geleneklerinden birisi olduğunu kaydetti.
Konak trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 13 berber esnafının acısının çok taze olduğunu bu nedenle Ahilik Haftası’nı buruk kutladıklarını sözlerine ekledi.
 
Editör: Haber Merkezi