MHP AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLİ PARSAK BRÜKSEL’DE


bxl_ulkuocagı

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak 1 Kasım 2015 tarihinde yenilenecek milletvekilliği seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Belçika’da çeşitli temaslarını sürdürüyor. 2 Ekim Cuma günü Belçika Türk Federasyonu’na bağlı Brüksel Ülkü Ocağında vatandaşlarla buluşan Parsak, 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanlar ve Türkiye gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kurban kampanyası çercevesinde Türkiye’den yeni döndüğünü belirten Belçika Türk Federasyonu Başkanı Ömer Zararsız toplantı öncesi yaptığı kısa konuşmada” Vekaleten vermiş olduüunuz kurbanlarınız kendi ellerimizle kesip, dağıtıp döndük, 1 Kasım seçimleri çerçevesinde Genel başkanımızın talimatları doğrultusunda son dönemde Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik olayları anlatmak ve vatandaşlarımızla kuçaklaşmak babînda Avrupa genelinde görevlendirilen milletvekillerimizden Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Belçika’da buluncağı sürede seçim çalışmalarına katılacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Brüksel Ülkü Ocağı’nda vatandaşlarla sohbet havasında geçen toplantıda özellikle 7 Haziran tarihinden bu tarafa yaşanan siyasi gelişmeler hakkında konuşan Mehmet Parsak çarpıcı açıklamalar yaptı.

2 AYLIK SALTANATA KANIP, 13 YILLIK PİSLİĞE BULAŞMAYIZ

AKP’nin 7 Haziran seçimlerinde yüzde 40 oy ve 258 milletvekili ile TBMM’de temsil edildiğini hatırlatan Parsak, “Ne CHP’ye ne de MHP’ye koalisyon için gelmeyen AKP basın karşısına çıkınca biz hükümet kurmak istedik ama MHP karşı çıktı algısı oluşturmaya çalıştı. Oysa Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve AKP Genel Başkanı Davutoğlu’nun yaptığı görüşmede Bahçeli elinde çantayla gelerek 4 maddelik teklifimizin kabul edilmesi halinde koalisyona hazır olduklarını ifade etmiştir. AKP seçim hükümeti yada AKP’nin kuracağı azınlık hükümetine destek verilmesini istemiştir. Bu kabul edilmeyince algı operasyonuna başlayarak MHP koalisyona karşı çıktı söylemleri geliştirmeye çalışıyor. MHP Herşeye karşı, Çarşı Herşeye karşı sadece bir algı operasyonundan ibarettir. 2 aylık saltanata kanıp, 13 yıllık pisliğe bizimde bulaşmamız beklendi. Millet AKP’nin yalanlarını iyi biliyor. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olacaklar. 258 milletvekilini bir daha göremeyecekler” dedi.

mehmetparsak

ÇÖZÜM SÜRECİ ÇÖZÜLÜŞ SÜRECİDİR

7 Haziran seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Koalisyon Hükümeti kurulmasını istemediğine dikkat çeken Parsak” Onlara göre şartlardan bir tanesi 17-25 Aralık süreciydi. Bunlara hesap sorulması istenmiyor. Çözüm süreci dedikleri ihanet sürecini vakti zamanı gelince yeniden gelip ısıtacaklar. Biz çözüm sürecini Kırmızı çizgilerimizin arasına aldığımızda ortada bir tane şehit yoktu. Çözüm süreci dedikleri çözülüş sürecinin neticesi 7 hazirandan bu tarafa 150 candır. Anadolu’nun 150 hanesinde analar, eşler feryat figan ederken; bizi morg bekçisi olmakla şehit cenazesi istismarcısı olmakla, genel başkanımızı ‘onun evladı yok, tabiki evlat acısını bilmez ’ isnatlarıyla karşıkarşıya kaldık. Ve ne yazık ki Cumhuriyet tarihinde ilk defa şehit babası yerde hüngür hüngür ağlarken, bir Cumhurbaşkanı şehit cenazesinde Ay yıldızlı Al bayrağa sarılı tabutun üzerine elini koydu konuşma yaptı”dedi.

1 KASIM SEÇİMLERİNİN EN BÜYÜK SEBEBİ BİR ADAMIN TEK ADAM HAYALİDİR

7 Haziran seçimleri sonrası Anayasa ihlallerinin devam ettiğine vurgu yapan Parsak,” Sözün özü bu tekrar seçimin tek müsebbibi ne yazık ki Cumhurbaşkanıdır. Hesabı gayet basittir. 7 Haziran seçimlerinde 258 milletvekili olan AKP’nin tek başına iktidar olabilmesi için 18 milletvekiline ihtiyaç vardır. Burada tek hedef MHP tabanıdır. Seksenbin stratejik oy alınırsa 18 milletvekili sayısının kapatılabileceği hesaplanıyor, oysa 2 milyon oy alınsa bile bu fark kapatılamayabilinir. Burada bu kumarın oynanması tercih edilmiştir. Bunun iki temel maliyeti vardır. Birincisi sayısı 150’ye yaklaşan şehitlerimizdir. Bunun telafisi mümkün değildir. İkincisi ekonomiktir, bu seçimin ülkeye maliyeti 33 ila 35 milyar liradır. Bir adamın tek adamı olma hevesi ülkeyi yeni bir seçime götürüyor. Siz 400 vekil alıncaya kadar habire seçim mi yenileyeceğiz.” dedi.

DOLMABAHÇEDE PKK’NIN UZANTILARI İLE MÜTAREKE İMZALADILAR

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Belçika’da katılacağı ‘Terörü telin ’ mitingine de eleştiri getiren Parsak,” Cumhuriyet tarihinde yine bir ilk daha yaşanıyor. Bir Cumhurbaşkanı, bir Meclis Başkanı, bir Başbakan ‘Terörü telin ’mitingi yapmaz. Terörü ortadan kaldıracak tedbirler alır. Terörle mücadele eder. O makamlar şikayetlenme, sızlanma merci değil icraat merciidir. Siz o icraatı koymayıp, terörle mücadele etmeyip, üstüne yıllarca müzakere edip, en sonunda da 28 Şubat 2015’de ecdadımın Dolmabahçe Sarayında PKK nın siyasi uzantıları ile ‘mütareke’ haline getirmişsiniz. Dolmabahçe’de PKK nın 10 maddesini kabul etmişsiniz. Milliyetçi Hareketin, Türk milletinin hayrına olan dört maddeyi kabul etmiyorsunuz. ” dedi.

parsak2

ZAFERE DEĞİL, SEFERE MEMURUZ

Vatandaşlarımızı 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde vicdanları ile oy kullanmaya davet eden Mehmet Parsak, ülkemizi, içinde bulunduğu bu zor durumdan yine milletimizin kurtaracağını ifade etti. Vatandaşlarımızı mutlaka oylarını kullanmaya sandık başına davet eden Parsak, “Birilerinin dediği gibi bize 400 milletvekili değil 276 milletvekili ve 400 gün verin. Seçmenlerden çok şey istemiyoruz 46 yıldır beşbinden fazla insanımızın kanıyla, canıyla bedel ödemiş bir hareketin takipçileriyiz.Ve şimdiye kadar tek başına iktidar olma fırsatı verilmemiş tek siyasi partiyiz. Bizler Türk-İslâm ülkücüleriyiz, Allaha inançlı insanlarız, o inançtan mülhem bizler Zafere değil, sefere memur olduğumuzu biliyoruz.” dedi. Kaynak: beltürkhaber

Editör: Haber Merkezi