MHP İL BAŞKANI DEMİREL;”TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR”

Milliyetçi Hareket Partisi İl başkanı Raşit Demirel basına yaptığı yazılı açıklama ile Hatay’ın güneyindeki Suriye sınırları içerisinde kalan Bayır-Bucak Türkmenlerinin katliam tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirterek; “Suriye’de yaşayan Türkmen kardeşlerimiz ağır saldırı altında yaşamaktadırlar.

Türkmen dağı 15 gündür Rusya-Esed-İran ve Hizbullah güçlerince top atışı altında tutulmaktadır. Her zaman olduğu gibi dünya üç maymunu oynamaya devam etmektedir, bunu esefle kınıyoruz” dedi. İl başkanı Demirel; “Yüzlerce yıldır Türkmen toprağı olan ve bu bölgede yaşayan 25.000 sivil Türkmen kardeşimiz katliam tehdidi ile yüz yüze kalmıştır. Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran’ın binlerce milis desteğiyle Türkmen dağı’nda ilerleyen Suriye ordusu, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzeredir. Topraklarını savunan muhalifler, hiçbir IŞİD’linin bulunmadığı bölgeyi 15 gündür bombalayan Rus uçaklarının bombaları altında geri çekilmek zorunda kalmıştır.

İran destekli rejim militanları Türkmen dağına girerek Bayır –Bucak bölgesinde yaşayan kardeşlerimizi katletmektedirler. Esed ordusunun stratejik Gımam tepesini almasıyla ilk adımı Bayır-Bucak bölge genelinde Rusya-Esed hakimiyeti kurmaya çalışmaktadırlar” dedi. Demirel şöyle devam etti; “ Baas yönetimi başkanı Beşşar Esad’ın memleketi olan ve rejimin kalesi olarak nitelendirilen lazkiye’ye yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan stratejik Gımam tepesinin düşmesiyle binlerce İran askeri ve onları destekleyen Afgan, Lübnan ve Iraklı milisler, Türkmenlerin yaşadığı yerin kalbi olan Bayır-Bucak bölgesine doğru ilerlemeye başlamışlardır.

10.000 sivil bombalara hedef olmamak için Türkiye sınırına akın ederken 25.000 Türkmeni de katliam korkusu sarmıştır” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Demirel basın bildirisini şöyle sürdürdü; “Hal böyleyken Mısır’a göz yaşı döküp dört parmak Rabia işareti yapanlar, güneşlik pencere perdelerini kefenmiş gibi omuzlarına atarak sokağa dökülenler, Türkmen  kardeşlerimiz için nedense kıllarını kıpırdatmaktadırlar. Bir kere daha anlaşılmıştır ki, ‘Türkün, Türk’ten başka dostu yoktur.’ Dedi. Demirel sözlerine şöyle devam etti. “ Hükümet yetkilileri ve buradaki AKP yöneticileri gümrük kapısında sır gibi kaybolan tır’lar için yine tutarsız demeçler vermeye başlamışlar. Neymiş efendim o tır’lar Suriyedeki Türkmenlere gidecekmiş falan filan. Hepside birbirinden tutarsız konuşmalar. Başbakan Davutoğlu o tırlar Türkmenlere gidecekti diye yemin ediyor.

 Başbakan yardımcısı AKP li Tuğrul Türkeş, ‘vallahi Türkmenlere gitmiyordu’ diyor. O günkü gümrük bakanı ‘Tırlar bizim gümrük kayıtlarımızda yok’ diyor . AKP Milletvekili Yasin Aktan, ‘ Tır’lar Özgür Suriye Ordusuna gidiyordu’ diyor.. Allahaşkına karar verin artık. Tırlar kime gidiyordu?

 

Editör: Haber Merkezi