MHP İl Başkanı Demirel: “HDP kapatılsın”

Milliyetçi Hareket Partisi İl başkanı Raşit Demirel, HDP’nin terör yuvası haline dönüştüğünü belirterek Anayasa Mahkemesi’nin bu partiyi kapatması gerektiğini söyledi
Geçtiğimiz hafta HDP eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ile birlikte 9 milletvekilinin tutuklanmasının son derece yerinde bir karar olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Raşit Demirel, Anayasa Mahkemesi’nin bu partiyi kapatması gerektiğini kaydetti.
HDP SOLU TEMSİL EDEMEZ
HDP’nin terör yuvası haline döştüğünü ifade eden Demirel, “Vatanını seven, geçmişte bu uğurda ABD, 6.Filosuna kafa tutan, ABD ve batı emperyalizmin karşısında duran solculara, sosyalistlere, devrimcilere, işçi gönüllüsü fikir sahiplerine, sosyal demokratlara, AKP iktidarına kızıp Türkiye Partisi olarak gördüğü HDP'ye oy veren vatan evlatlarına seslenmek istiyorum. Bu tutuklamalara üzülmeyin, aksine sevinin. Vatanın milletin bekası için sevinin. Bu parti kendini devrimci işçi partisi olarak adlandırıyor. Ama bu parti işçi partisi değildir. Bu parti Türkiye partisi değildir. Hatta bu parti, bu vatanın partisi de değildir” dedi.
HDP VATAN DÜŞMANI
HDP’nin ülkemizin parçalanması için çalıştığına dikkat çeken Demirel, “HDP'nin, Türkiye Cumhuriyetinin varlığı, birliği, bütünlüğü ile ilgili bir derdi yoktur. Arkasını Kandil'e, Kobani'ye, PKK'ya, emperyalizmin baronlarına dayamış bir partidir. HDP’nin tek derdi, Kürt devletinin kurulması için PKK'ya kesintisiz destek vermektir. Ne yazık ki yanlış Suriye politikamızdan dolayı Suriye’deki gelişmeler, Türkiye'ye kötü yönde yansımıştır. Stratejik düşman ABD'nin, PYD' ye silahlı ve siyasi desteği, tarihi bir hata yapılarak uçağı düşürülen Rus ayısının burnundan soluyup, "İNTİKAM" için zaman ve zemin arama moduna girmesi, bu minvalde Rusya’nın ilk etapta PYD, HDP ve de PKK'ya destek vermesi, HDP'yi şımartarak küstahlaştırmıştır. Gerçek amaçlarını daha net ve daha korkusuzca söylemesine fırsat vermiştir. HDP tarafından yapılan iç savaş çağrıları, Sivil vatandaşlarımızı askere karşı savaşmaya teşvik etmeler, özerklik söylemleri, özerk parlamento beyanları, Rusya'dan kendi ülkesine karşı siyasi ve silah yardımı dilemeleri, ABD'den yardım talep etmeleri, HDP'nin temel amacını gün yüzüne çıkarmıştır” dedi.
PKK MİLİTANI HDP
HDP’nin teröristlere kucak açtığını ifade eden Demirel, “Bu görünen hamleler, HDP içinde ki gizli PKK ‘cin’ini net olarak açığa çıkararak Türkiye Cumhuriyetine karşı isyan bayrağını açmasına fırsat vermiştir. Dokunulmazlık zırhı ise bu bölücü hain fikirlerinin daha net ortaya çıkmasına sebep olmuştur. TBMM'de atılan; "Bije serok Apo” sloganları, PKK marşının TBMM çatısı altında söylenmesi, HDP'nin ne kadar tehlikeli, bölücü, hain bir parti olduğunu net olarak ortaya koymuştur. Evet, bu partiye bizim saf solcularımız, hayalci sosyal demokratlarımız oy vermiştir. Bu oylar sayesinde HDP barajı aşmış, meclise bilmem kaç milletvekili ile girerek kendisini Türkiye partisi olarak lanse etmiştir. Şimdi ortalıkta bir PKK partisi vardır. Bunlara oy veren vatandaşlarımız verdikleri oyun vicdanı muhasebesini yapıyorlar mı, Bilmiyorum? AKP, Siyasetten demokrasiden parti kapatmamaktan bahsetmektedir. HDP, siyasi bir parti kimliği taşımamaktadır. Teröristlerle birlikte ülkeye isyan bayrağı açmış parti görünümlü bir topluluktur. Eylemler bu parti merkezlerinde planlanmaktadır. PKK'ya militanı bu parti temin etmektedir” dedi.
PKK’YA LOJİSTİK DESTEK VERİLİYOR
HDP’li belediyelerin PKK’ya lojistik destek verdiğini söyleyen Demirel, “PKK'ya iaşe, mali yardım ve lojistik destek, HDP’li belediyelerin işleri arasındadır. PKK uşağı sivil milisler bu parti binalarında organize olup sağa sola saldırmaktadırlar. Bu partinin bir daha kurdurulmamak üzere tarih sahnesinden silinme zamanı gelmiş ve geçmektedir. AKP hükümeti,  alacağı kararlardan korkmamalıdır. Arkasında Türk milletinin desteği de vardır. Bu konuda MHP’de sınırsız destek sağlamaktadır. Kapatın şu partiyi. Kapatın ki bölücü PKK’nın iç isyan hareketlerin ana odağı olan organize mekânları yok olsun” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi