MHP İl Başkanı Demirel; “BİZİM SÖZÜMÜZDE BİR, ÖZÜMÜZDE”
 
MHP İl Başkanı Raşit Demirel, yazılı bir açıklama ile siyasetin nabzını değerlendirdi. Demirel yaptığı yazılı açıklamada, ‘Biz siyaset tellalı değil, millet ve vatan sevdalılarıyız. MHP olarak bizim özümüzde birdir, sözümüzde’ dedi.
Demirel yazılı açıklamasında; “Türkiye bir taraftan etrafını saran ateş çemberini söndürmeye çalışırken, diğer taraftan içerideki fiil durum dayatmasından kurtulabilmenin yollarını aramaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi sorunların aşılması için yol gösteren, çözüm öneren, sorumluluk alan tek parti, Milliyetçi Hareket Partisidir.
Bu durum bazılarını çok rahatsız etse de, MHP bunlara aldırış etmeden varlık sebebinin gereğini yerine getirecek, "önce ülkem" diyerek, kararlılıkla yoluna devam edecektir. İtiş-kakışla bir yere varılamayacağını herkes anlamalı. Bu noktadan hareket eden MHP lideri sayın Devlet Bahçeli, fiili durum dayatmasını durduk yere gündeme getirmemiştir.
Cumhurbaşkanlığı makamının sürekli tarafsızlığını, toplumun her kesimine olması gereken eşit uzaklığını ihlal etmesi, devlette anarşi ve kaosu her geçen gün artırırken, vatandaşlarımız arasında kliklere sebep olmaktadır. Türkiye'nin ağır bir ortamdan geçtiği şu günlerde, muhataplarımızı hukuka uymaya, anayasaya bağlı kalmaya çağırmamız ülke yararına faydalı bir davranıştır. Sırf millet seçti diye fiili başkanlığa kılıf aranması, mazeret uydurulması boş ve beyhude bir çabadır. MHP lideri sayın Bahçeli, başkanlık sistemi tartışmalarını gündeme getirirken, akıl ve izah sınırlarını zorlayan eleştirilere ve hakaretlere muhatap kalmıştır.
Oysaki başkanlık sistemi fiili olarak bu ülkede uygulanmaktadır. Fiili başkanlık uygulaması Türkiye Cumhuriyetinin yönetim ve idare sistemine, Cumhuriyet'in miras ve mesajlarına tamamen aykırıdır. Milliyetçi Hareket Partisi parlamenter sistemden yanadır, dahası revize ve reforma tabi tutulmasını istemektedir. MHP yapılacak düzenlemede görmek istediği kırmızı çizgileri çok net olarak ortaya koymuştur. Anayasanın ilk dört maddesi, üniter yapı, milli devlet, laik sistem, kuvvetler ayrılığına riayet edilmesi defalarca dile getirilmiştir.
MHP, dün ne söylediyse bugün de aynısını söylemektedir. Başbakan sayın Binali Yıldırım, Devlet beyle mutabık kaldıklarını söylemektedir. Cumhurbaşkanının başkanlık sisteminden beklentisi ve hedefi ile MHP'nin kırmızı çizgilerinin ne kadar uyuştuğunu hep birlikte göreceğiz. Bütün bu gelişmeler yaşanırken CHP hiç anlamadan, dinlemeden ve tamamen peşin hükümlü olarak MHP'ye çok sert eleştiriler yöneltmiştir.
Ancak, sayın Kılıçdaroğlu özel bir bilgi mi aldı bilmiyoruz, MHP'nin kararlı, samimi ve çözüm üreten siyasetini hatırlamış olmalı ki, partisinin düzenlediği Anayasa çalıştayı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandırırken çok dikkat çekici şeyler söylemiştir.  ‘Türkiye'nin bekasını sadece ben değil, herhalde Bahçeli de düşünüyordur’ sözü önemli ve isabetli bir tespittir.
Başbakanla görüşmeye açık kapı bırakması, önce metni görmek istemesi ve ‘Bir bakarsınız, Başkanlık yoktur, parlamenter sistemi daha da güçlendiren bir metin hazırlamışlardır. Buna hayır mı diyeceğiz?’ değerlendirmesi, MHP'nin ne kadar isabetli bir siyaset güttüğünü, herkesi ikna edecek bir çıkış yolu bulabildiğini göstermektedir.”
 
Editör: Haber Merkezi