MHP İL BAŞKANI AZİZ ASLAN BASIN AÇIKLAMASI
Değerli Basın Mensupları ,
Muhterem Hemşerilerim,
Gün geçmiyor ki bu necip milletin kafasını karıştıracak ve toplumda infial oluşturacak bir şeyler olmasın.
23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramında Sayın Başbakanın 1915 olayları ile ilgili olarak “ 1915’te
Ölen Ermenilerin torunlarına taziyelerimizi iletiyoruz.” Şeklindeki köhne bir açıklaması milli vicdanları sızlatmış ve vatan evlatları tarafından öfkeyle karşılanmıştır.
                Başbakan bu sözleri ile adeta yıllardır Ermenilerin ve Amerika’nın yapmak istediğini kolaylaştırmıştır. Ermeni soykırımı iddiaların da ekmeklerine yağ sürmüştür.
Bir manada Ermenilerden özür dilenmiş ve Ermeni Soykırım iddiaları kabul edilmiştir. Ve bu TC Başbakanı tarafından yapılmıştır. ABD Başkanları gibi konuşmuştur. Belli ki bir yerlere mesaj vermeye çalışmaktadır.
                Ermeni Diasporasının arzuları okşanmış ve 99 yıllık mücadelemiz büyük bir gedik vermiştir.
Bu millet Akdamar Adasını unutmamıştır, Hocalı katliamını Unutmamıştır. Ermenilerce yapılan katliamları toplu mezarları unutmamıştır. Kurtuluş savaşında Ermenilerin yaptıklarını , Asalıyı ve PKK’yı doğurduklarını Şehit Büyükelçilerimizi unutmadık.
                Bu açıklama, Türk Milletini küçük düşüren ve suçlu gösteren bir açıklama olup Türk tarihinin gerçeklerini yansıtmaktan uzaktır. Aynı duyguları Azerbaycan, Karabağ, Hocalı şehitleri için hiç duymadık.
                Bu açıklama Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde güç lobilerinin desteğini alabilmek hesaplarına yöneliktir. Makamda kalmak veya Cumhurbaşkanı olabilmek adına bu milletin saygınlığına leke düşürecek ve dünya milletlerini ilgilendiren böyle hassas bir konuda milletin vicdanını sızlatacak sözlerin böyle bir zamanda sarf edilmesi çok manidardır.
                Oysa dönemin şartları gereği oldukça zorunlu olan tehcir kararını kendi milletinin aleyhine , gayri insani gibi göstermek son derece anlamsızdır.
                Bu milleti yönetenlerin devlet adamı olmaları gerektiğini kendi ve parti menfaatleri uğruna milletinin menfaatlerini tehlikeye atmaktan vazgeçmelerini beklemekteyiz.
                Bir Türk olarak Ermenilere hiçbir özür borcumuz yoktur. Peki Türklere yapılan işkence ve katliamlardan kim özür dileyecektir?    
                Başbakan , daha önce de Iraktan sağ-salim dönmeleri için Amerikan Askerleri için dua etmişti.
                Sayın Başbakan sen kimin Başbakanısın anlayamadık!
Kendi milletini diğer milletlere göre hakir gören ve zayıf düşüren anlayış ancak kınanabilir.
                120 senedir Ermeni mezalimine uğramış Türk milletinin torunları olan Türk milliyetçileri olarak bu açıklamayı kabul etmiyoruz , reddediyoruz ve protesto ediyoruz.
Editör: Haber Merkezi