MUHALEFET PARTİLERİ:SANDIĞA GİTMELİYİZ   

Cumhurbaşkanlığı seçimi için birlikte hareket eden muhalefet partilerinin yaptığı ortaka açıklamada:

               "Hepimizin bildiği gibi 10 Ağustos 2014 tarihinde ülkemiz Cumhurbaşkanlığı seçimi ile çok önemli bir sürece girecektir. Necip milletimiz kendi geleceğini, çocuklarının geleceğini, topraklarının geleceğini, idare şeklinin geleceğini, bağımsızlığının, hürriyetinin ve itibarının geleceğini belirleyecektir.
                Hal böyle olunca Cumhurbaşkanlığı seçimini milletimizin çok önemsemesi ve sandığa gidip oyunu kullanması gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyoruz.
                Bu seçimde milletimizin her ferdi adaleti, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü tesis edecek, herkesimi kucaklayacak, milletimizi ayrıştırmayacak, şaibeli durumlara girmeyecek, milletini inkâr etmeyecek ve milletimizi bütün dünyada en iyi bir şekilde temsil edecek bir cumhurbaşkanı seçmek zorundadır.
                Son yıllardaki ülkemizde ve bölgemizde yaşanan olaylara baktığımızda endişe duymamak mümkün değildir.
Sıfır sorun diye çıkılan dış politikamız tam bir fiyasko ile sıfır komşu haline gelmiş bulunmaktadır.
Bölgemiz kan gölü halindedir. Soydaşlarımız ve dindaşlarımız katledilmektedir. Bizim yöneticilerimiz ise iç politikaya yönelik sözlerin ötesinde vicdanları serinletecek hiçbir icraat yapmamaktadırlar.
                Borçlarımız almış başını gitmiş ve rakamlarla ifade edilemez hal almıştır. 18 milyonun yoksulluk,2 milyon insanın açlık sınırında olduğu, insanlarımızın taksitle yaşayıp, borçla öldüğü bir ülke haline gelmiş durumdayız. Bizi idare edenler tarafından görülen rüyalar vatandaşlarımıza yutturulmaya çalışılmaktadır. Terör örgütlerinin her dediği yapılmakta iken öz vatan evlatlarının öz yurdunda garip bırakıldığı gerçeği ile karşı karşıyayız.
Az biraz memleket endişesi olan ve ülke gündemini takip eden her vatandaşımızın bu gidişattan memnun olması imkânsızdır. Ama “benim gemi kurtulsun da milletin gemisi ne olursa olsun” anlayışında olanlara da bildiğimiz doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Birinci görevimizin bu olduğunu düşünüyoruz.
Bütün bu endişelerimiz doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın İhsanoğlunun desteklenmesinin hayırlı olduğuna inanmaktayız. Bu hayrı görebilmek için siyasetçi olmaya gerek yoktur. Fark çok iyi anlaşılmaktadır.
Vatandaşlarımızı sağduyuya, önyargısız düşünmeye ve oy kullanmaya davet ediyoruz.
Bu vesile ile yaklaşan Kadir gecenizi ve Ramazan bayramını kutluyoruz."
İL BAŞKANLARI
 
                        
Editör: Haber Merkezi