MEYDANLARDA KARDEŞLİK DESTANI YAZILIYOR
 
Tüm yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da demokrasi nöbetleri devam ediyor. Nöbetin 13’üncü gününde binlerce Afyonkarahisar’lı meydanları doldurarak, iradesine ve hükümetine sahip çıkmaya devam ediyorlar.
 
FETÖ/PYD darbe kalkışması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkın çağrının ardından 13 gündür demokrasi nöbeti tutan Afyonkarahisar’lılar 7’den 77’ye meydanları doldurmaya devam ettiler. ‘Gündüz işte gece nöbetteyiz’ sloganıyla demokrasiye sahip çıkan binlerce Afyonkarahisar’lı, Anıtpark önünde bir araya gelerek, FETO terör örgütüne ve ona destek verenlere lanet yağdırdı. Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan program İstiklal Marşının hep birlikte okunmasıyla da devam etti.
 
SÜRECİN KAHRAMANI HALKIMIZDIR
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Milletini meydanlara davet etmesiyle milletin bir kez daha inandığı ve güvendiği bir liderle neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Bu sürecin ikinci kahramanının Ankara ve İstanbul’da silahların, tankların karşısına geçenlerle, Afyonkarahisar’da meydanları dolduranlar olduğunu belirten Tutumlu; “Sürecin ikinci kahramanları olan halkımız hem içeride ki hainlere hem de dışarıda ki hainlere Türkiye de bir kez daha darbe başaramayacaklarını ve Türk’ü esir edemeyeceklerini sizlerin sayesinde gördüler. Bu münasebetle bu meydanı o tarihten bugüne boş bırakmayan tüm Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin yaşça büyük ve küçük olanların hepsinin ellerinden öpüyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
HALKIMIZ HER TÜRLÜ ÖVGÜYE LAYIK
Darbe kalkışmasına direnen kişilerin tarihin yazdığı isimsiz kahramanlar olduğunu kaydeden İl Başkan Yardımcısı Tutumlu, mevcut süreçte pek çok şeyin birbirinden ayrıldığına şahit olunduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açık çağrısını aldıktan sonra bu meydanları hemen dolduranların yanında bundan imtina edenleri de gördüklerini belirten Tutumlu, şöyle konuştu; “Herkes hesabını vicdanına kendi içinde verecektir. Bu süreçte meydanları dolduranlar vicdan muhasebesi açısından tarihin gördüğü en aydınlık insanlardır. Bu meydanlarda ki herkes o günden bugüne yaptığı vazife ile iftihar edebilir. Çünkü yapılan şey her türlü övgünün üzerindedir. Afyonkarahisar’ın tarihini ilgilendirmesi açısından tarihten iki örnek vermek istiyorum. Bunlardan birincisi Milli Mücadele döneminde Afyonkarahisar’da Kuvvay-i Milliye örgütlenmeye girişen Şükrü Çelikalay ve Dehşet-i Nebil Efendi vardır. Bunlar aynı zamanda din adamlarıdır. Birinci Mecliste Afyonkarahisar Mebuslarıdır. Onlar ilk andan beri bu şehirde işgale karşı bir mücadele başlatarak bu mücadelenin hem öncülüğünü hem de liderliğini yaptılar. Sizler böyle bir vazifeyi ifa etmek açısından sizler Şükrü Çelikalaylar ve Dehşet-i Nebil Efendilere layık evlatlar oldunuz.”
 
BİRLİKTELİĞİMİZİ DOSTA DÜŞMANA BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK
Milli Mücadele de yakından tanınan isimlerden biri olan ve Afyonkarahisar’da can veren Albay Reşat Çiğiltepe’nin aldığı vazifeyi zamanında yerine getiremediği, vazifeyi canından aziz bildiğinden canına kast ettiğini hatırlatan Tutumlu şöyle konuştu: “Albay Reşat Çiğiltepe kendi eli ile canına kast etmiştir. Ama o vazife bir süre sonra yeniden yerine getirilmiştir. 15 Temmuz günü bu ülkede kardeşkanı döken hainler mademki Pensilvanya’da kendisine hoca dedirten hain bir insandan böyle bir vazife aldınız; mademki bu vazifenin kutsiyetine inanarak bu ülkede kardeşkanı dökecek kadar zavallılar haline dönüştünüz,  hiç olmazsa kendi hayatınıza kendi ellerinizle son verseydiniz de Yunanistan’a kaçmak gaflet ve delaletine düşmeseydiniz. Tarih sizleri hain olarak yazacak. Bu ülkede bir iktidarı ele geçirme çabası olmadığını gördük. Bu ülkede bir iç savaş yaşatmak istiyorlardı. Kardeş katline sebep olmak, kardeşkanı dökmek istiyorlardı. Halkın ferasetine inandığı bir lider arkasında neler başarabileceğimiz hem dosta hem düşmana tarih önünde bir kez daha gösterdiniz.” Şükrü Ersoylu ve Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Kadınlar Kolu Başkanı Esra Işık’ın kalkışmayı lanetleyen konuşmaları ile 13. demokrasi nöbeti program sabah namazına kadar devam etti. Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ın katıldığı nöbete, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, BARO Başkanı Av. Turgay Şahin ve STK temsilcileri de Afyonkarahisarlılarla birlikte nöbet tuttu.  
 
Editör: Haber Merkezi