Mevlevi Derneğinden Miraç Kandiline özel program
 
Afyonkarahisar Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hacer Aran Keskin, Mevlana Hazretlerinin sevgi ve hoşgörüsünü mekânımızda yansıtmaya çalışıyoruz” dedi. 


Afyonkarahisar Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneğinin her yıl kandil günlerinde gelenek haline getirdiği etkinliklere Miraç Kandilinde bir yenisi daha ekleniyor. Miraç Kandili gecesi düzenlenecek olan etkinlikle Mevlana Hazretlerinin sevgi ve hoşgörüsü yansıtılmaya çalışılıyor. Yapılacak etkinlik ve dernek faaliyetleriyle ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Hacer Keskin, “Gelenek haline getirdiğimiz manevi günlerdeki ortama uygun çalışmalardan bir tanesini yine önümüzdeki Miraç Kandilinde gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle hem Sultan Divani Hazretlerinin vuslatına uygun hem de Miraç Kandiline uygun anma ve kutlama programımız Türbe (Mevlevi) camiinde idrak edilecek” dedi. Miraç Kandili gecesi Yatsı Namazından sonra düzenlenecek programda tasavvuf dinletisi, sema töreni ve ardından aşure dağıtımı yapılacağını söyleyen Hacer Keskin,  “tüm gönül dostlarımızı bu özel programımıza bekliyoruz” diye konuştu.
BİRBİRİNDEN FARKLI KURSLAR VERİLİYOR
Dernek olarak yaptıkları çalışmalardan da söz eden Keskin, “Afyonkarahisar Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği olarak bugüne kadar yaptığımız kursları hızlandırarak vermeye devam ediyoruz. Biz burada sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu gelecek nesiller oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Sultan Divani Hazretleri’ni tanıtmak, yerelde farkındalık yaratarak Afyonkarahisar’ın dünyada Mevlevilikteki ikinci büyük tekkesi olduğunu anlatabilmek. Faaliyetlerimiz vesilesiyle toplumun her kesimine biraz farkındalık eğitimi gibi Mevlevilikle ilgili eğitim çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.
BİR OKUL GİBİ FAALİYET GÖSTERİYOR
Bugüne kadar birçok eğitim kursu açtıklarını ve vatandaşlardan da beklediklerinden daha fazla ilgi gördüklerini ifade eden Dernek Başkanı Keskin; “Derneğimiz bünyesindeki çalışmalar kapsamında şu an birçok kursumuz var. Vatandaşların bizlere olan ilgisinin de çok güzel olması bizlere azim ve güç veriyor. Okullarda da eğitim alabilecek olmasına rağmen insanlar bizi tercih ediyorlar, bizim ortamımızı tercih ediyorlar. Vatandaşların bizlere verdiği desteği görmek bizi çok mutlu ediyor. Hal böyle olunca da bütün dertler ve sıkıntılar unutulup gidiyor” ifadelerini kullandı.
BİRÇOK KURS DÜZENLENİYOR
Dernek bünyesinde bugüne kadar açılmış ve hala devam eden kurslardan söz eden Keskin, “Hat, tezhip, ebru, keçe gibi kursların yanında geleneksel Türk mutfağı, geleneksel el işi bebek yapımı, kudüm, klasik kemençe, kanun, ud, ney, tanbur, sema, ritim, Osmanlıca, Farsça, Arapça gibi eğitimler de veriyoruz” dedi. Keskin, “Öte yandan Sema Okulu projemiz devam ediyor. Yine geçtiğimiz günlerde yapılan Sultan Divani ve Tasavvuf konferansının 2.’sini önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Sema Okulu projesinde yer alan öğrencilerimize Konya Mevlana Hazretleri ziyareti ve Gelibolu Mevlevihanesi ziyaretlerini Ağustos ayının 15’ine kadar yapılacaktır. Yine önümüzdeki Ramazan ayında ise her yıl geleneksel hale getirdiğimiz programlarımız da Teravih namazlarının ardından devam edecek” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi