MERKEZ İLÇE DANIŞMA MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
 
AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği Danışma Meclis toplantısını parti binasında teşkilat mensuplarının katılımıyla yaptı.
 
AK Parti Milletvekili Hatice Özkal ve İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in katıldığı Danışma Meclis toplantısının Divan başkanlığını Mustafa Albay yaptı. Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser’in açılış konuşmasıyla başlayan Danışma Meclis toplantısında teşkilat çalışmaları ele alındı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a geçmiş olsun dileyen Başkan Eser, “Rahatsızlanarak hastanede tedavi altına alınan Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a acil şifalar diliyorum. Başkanımızın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendim. İnşallah en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyoruz” dedi.
 
ÜLKEMİZ DARBELE HEP MARUZ KALDI
Türkiye Cumhuriyeti kuruldu kurulalı darbelere maruz kaldığını ifade eden Merkez İlçe Başkanı Eser, konuşmasına şöyle devam etti; “Bildiğiniz gibi ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz da bir darbe girişimi gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet’i kuruldu kurulalı böyle darbeler olmuştur. Bundan sonrada ülkemizin konumu gereği bu tür girişimler her zaman olacaktır. 15 Temmuz’da da en sonuncusunu birlikte yaşadık. Partimiz kuruldu kurulalı da 2002 yılından beri çeşitli darbe girişimleri, kapatma davaları, e-muhtıra ve çeşitli şekillerde darbe girişimleri oldu. 17-25 Aralık darbe girişimi oldu. Ama bunların darbe girişimi olduğunu AK Parti’den başka hiçbir siyasi parti söyleyemedi. Yapılanları göz ardı etmeye çalıştılar. Bunların darbe olmadığını anlatmaya çalıştılar. 15 Temmuz’da gördük ki tankla tüfekle darbe olmuyor. Ama tankla ve tüfekle de darbe girişiminde bulunuldu. 15 Temmuz’dan sonrada hükümetimiz ve milletimiz gerekli tepkiyi gösterdi. Hükümetimiz de gerekli tedbirleri aldı.”
 
YILMADAN VE YORULMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
İl Genel Meclis Başkanlığı adına konuşma yapan Meclis Üyesi Ahmet Kocakulak, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Kocakulak, “Siyaset gerçekten çakıl taşlı ve dikenli bir yol. Biliyorsunuz ki ülkemizde dönem dönem darbeler yapılmaya başlandı. 28 Şubat sürecinde bir takım mağduriyetler oldu. Milletvekilimiz Sayın Hatice Özkal meslek hayatından oldu. Biliyorsunuz e-muhtıralar yayınlandı. Hükümetimiz acısında meşakkatli dönemler geçti. En son meşakkatli dönemimizde 15 Temmuz darbe girişimi idi. Mutlaka biz bu yola çıktıysak Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi kefenimizi giyip çıktık. Mücadelemiz ölene kadar devam edecek. Bu kutlu mücadelede bir birimize destek olmaya çalışacağız. Allah’ın izni ile yılmayacağız ve yorulmayacağız” dedi.
 
BİRLİKTELİK BAŞARIYI GETİRİYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılan Başkanvekili Mahmut Emin Birliktir bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a geçmiş olsun dileğinde bulunan Birliktir, Başkan Çoban’ın durumunun gayet iyi olduğunu vurguladı. Belediye Başkanı Çoban’ın yaptığı konuşmalarda defalarca belediyenin yaptığı hizmetleri anlattığını dile getiren Başkanvekili Birliktir, halka hizmetin artarak devam ettiğini belirtti. Birliktir, “Belediyelerde kaynak yaratmak büyük bir marifettir. Şuanda belediye bütçemiz 145 ile 150 Milyon TL civarında. Bu da tabi ki Afyonkarahisar’a hizmet olarak yansıyor. Bu belediye meclisi ve belediye başkanı ile olacak iş değil. Aynı zamanda kaynak yaratmak kolay iş değil. Bu İl Başkanı, Merkez İlçe başkanı, Milletvekili ve bakanları ile bütünleşmek ve iyi geçinmekten geçiyor. Biz geçmiş dönemlerde çok belediye başkanı gördük; aynı partiden olmalarına rağmen geçinemediklerini. Onların sürtüşmesinden hep Afyon zarar gördü. Bizim bakanımızın bir yılda yaptığını geçmiş dönemdeki bakanlar yapamadı. Bunun sebebi de uyumlu bir çalışma içerisinde olmaktır” diye konuştu.
 
15 TEMMUZ TÜRK TARİHİNİN EN HAİN EYLEMİYDİ
“15 Temmuz’da Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız ülkemizi savundu” diyen Milletvekilimiz Hatice Özkal, 15 Temmuz darbe girişiminin en hain eylem olduğunu söyledi. Özkal, konuşmasını şöyle devam etti; “15 Temmuz gecesi devletin içine sızan hainlerin, kirli planlarına dur diyen kahraman vatandaşlarımız, ikinci bir istiklal mücadelesini kazanmışlardır. Bir an olsun tereddüt etmeden Türkiye’nin geleceği için ölüme koşan vatandaşlarımız; şehit ya da gazi olacaklarının bilinciyle bir an olsun tereddüt etmeden kendilerini tankların, topların, uçakların ve mermilerin önüne atmıştır. Kahraman vatandaşlarımız, yakınlarıyla helalleşerek evlerinden ayrılmış, ağır silahlara karşı ellerinde sadece bayraklarıyla eşsiz bir vatanseverlik göstermişlerdir. Ziyaret ettiğim 15 Temmuz kahramanları, bugün olsa yine hiç tereddüt etmeden gazi olmaya gideceklerini söylemişlerdir. Ülkemizin bugün komşularından daha kötü durumda bir ülke olmamasını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve liderliği ile halkımızın kahramanlığına borçluyuz. Bugün Türkiye hala demokratik ve özgür bir ülkeyse, komşularımız gibi işgal altında değilse bu Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve vatandaşlarımız sayesindedir.”
 
PARTİMİZ SÖZ VERDİMİ YAPAR
Merkez İlçe Danışma Meclis toplantısında konuşan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hizmet ve yatırımların artarak devam ettiğini söyledi. Orhan Gazi Köprüsü açılışı, Yavuz Selim Köprüsünün açılışı akabinde dünya çapında büyük bir proje olan Avrasya tüneli açılışı, son olarak Ilgaz tüneli açılışı yapıldığını belirten Yurdunuseven, “15 Temmuz kalkışmasından sonra ekonomimizin iyi durumda olduğu görülüyor. Dünya ekonomisinin ne halde olduğunu çok iyi biliyoruz. AK Parti hükümeti olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu da bizim hükümetimize olan güvenin, devlete ve millete güvenin, yatırımcıların hükümete güveninin açık ve net göstergesidir. Ekonomimizin iyi gitmesi nedeniyle içeride ve dışarıda ki şer güçler boş durmadı. Dolar ve ekonomimizle ilgili birkaç faaliyette bulundular. Elhamdülillah onu da çok net ve rahat atlattığımız kanaatindeyiz. Dolarda ki dalgalanma ve ekonomi üzerinde ki oyunda elhamdülillah boşa çıktı. AK Parti söz verir ve yerine getirir. Onlar konuşur AK Parti yapar diyoruz” dedi.
 
BU BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİLDİR
Anayasa değişikliği konusunda CHP’nin tutumuna değinen İl Başkanı Yurdunuseven, “Anayasa Komisyonunda yaşananlara bizzat şahit oluyorsunuz. CHP bunun önüne ket vurmak istediğini görüyorsunuz. Bu devlete millete yapılan bir yanlıştır. Çünkü artık Türkiye Cumhuriyeti devletinde bir sistem sorunu vardır. CHP’nin iddia ettiğinin aksine bu bir rejim değişikliği değildir. Bunu vurgulayarak söylüyorum; Bu bir rejim değişikliği değildir. Rejimimizin adı 1923 yılında konulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Sistem üzerinde ki tıkanıklığın giderilmesi için anayasa değişikliği yapılması gerekli” diye konuştu.  Yapılan konuşmaların ardından Danışma Meclis toplantısı dilek ve temennilerin ardından sonar erdi. Toplantıya Milletvekili Özkal, İl Başkanı Yurdunuseven’in yanı sıra İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve yönetim kurulu üyeleri, belediye ve il genel meclis üyeleri, belde belediye ve mahalle başkanları ile teşkilat mensupları katıldı. 
 
Editör: Haber Merkezi