MARBLE Bakanımız Prof. Dr. Eroğlu ve Valimiz Yıldırım’ın Katılımı ile Açıldı.

Bu yıl 23'üncü kez kapılarını açan, kendi sektöründe dünyanın ilk üç büyük fuarından biri olan Mermer ve Doğaltaş Fuarı MARBLE'ın açılışına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Valimiz Aziz Yıldırım, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Muğla Valisi Amir Çiçek, Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, işadamları, Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Maden ve Doğaltaş İhracatçıları Birlik Başkanı Mevlüt Kaya ile ilçe belediye başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Bu yıl 30 ülkeden 214 yabancı firmanın yanı sıra ülke genelindeki 48 kentten de 895 firma stant açtığı ve toplam 25 bin ton mermer ve doğal taşın sergileneceği fuarın açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla fuara geldiğini, Sayın Başbakanımızın Mermer ve Doğaltaş Fuarı MARBLE'ın geliştirilmesi için gereken ne varsa biz de yapalım dediğini belirtti.

Buradan size Başbakanımızın bu mesajını da iletiyorum diyerek sözlerine devam eden Bakan Eroğlu, Türkiye'nin ihracatını 2023'de 500 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıklayarak; “Yaptığımız her Bakanlar Kurulu Toplantısında işadamlarımızın ve ihracatçılarımızın önünü nasıl açabiliriz diye konuşuyoruz. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki 2017 yılı geçen yıla göre sanayi ve ticaret açısından çok daha iyi olacak. İhracatımızda çok önemli mesafeler kat eden sanayici ve ihracatçılara gönülden teşekkür ediyorum. Sizler bizim başımızın tacısınız. Madenciliğin gelişmesi için tüm imkânları seferber ettikleri için 215 civarında imzayı bir günde attık. Maden arama konusundaki izinler ile ilgili bir müjde vereceğim. Buraya gelirken elimiz boş gelmedik ve sizlere müjdelerle geldik. İzin sürelerinin kısaltılması konusunda orman teşkilatı olarak ORBİS adıyla büyük bir proje hazırladık. Bunu uygulamaya geçirdik ve bu süreleri kısaltacağız. Bu çok önemliydi, onun için 215 imzayı hemen attık. Bu konuyu hızlandırmak için bakanlık olarak gayret ediyoruz. Bir ülkenin gelişmesi için üç 'İ' konusuna özellikle dikkat ettiğimizi bunlardan biri İstihsal yani üretim, ikincisi ihracat ve üçüncüsü istihdam. Bunlar olmadan veya biri bile eksik olsa o ülke gelişemez, büyüyemez. Biz de bu konulara özel önem veriyoruz. Sizler de yaşadığınız tüm sorunları bize anlatın. KDV'nin kalkmasına yönelik talepler geliyor, buna Başbakanımız ve ilgili bakanlarla oturup çözmek için çalışacağız. Bu fuarın güzelliklere vesile olmasını ve biraz önce belirttiğim üç İ'nin arttırılmasını diliyorum.” dedi.

Bakanımız Veysel Eroğlu ve protokol konuşmaların ardından kurdele keserek fuar ziyarete açıldı. Beraberindekilerle fuarı gezen Bakanımız Eroğlu ve Valimiz Yıldırım, stantlarda firma yetkilileriyle fotoğraf çektirdi.

48 İlin yanı sıra 30 ülkeden toplam bin 100 firma fuarda stant açtı Mermer ve Doğaltaş Fuarı MARBLE 25 Mart tarihine kadar açık kalacaktır.

Editör: Haber Merkezi