Lider Çocuk Tarım Kampı Başladı.

            İlimiz Kazım Özer İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin katılımlarıyla Lider Çocuk Tarım Kampı Başladı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin ARAP;
            Bakanlığımızca 2015 yılından itibaren ‘’Lider Çocuk Tarım Kampı’’ adı altında ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tabiatta buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenmektedir. Bu yıl İlimiz Kazım Özer İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin katılımlarıyla beş günlük bir etkinlik düzenledik.
            2016 yılı Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından ‘’Uluslar Arası Bakliyat Yılı’’ ilan edilmesi sebebiyle İlimizde kamp uygulamasına katılan öğrencilerin bakliyat bilincini yükseltmek, bakliyatın sağlık ve beslenmedeki önemini vurgulamak, çevresel sürdürebilirliğinde sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca eğitim verilmektedir.
            Ayrıca kampa katılan öğrenciler arasında ‘’Tarımda ve Beslenmede Bakliyatların Önemi’’ konulu kompozisyon yarışması düzenlenecek olup ilk üç sırayı alan öğrencilerimize ödül verilecektir.
            Lider Çocuk Tarım Kampının son günü kampa katılan tüm öğrencilerimize katılım belgesi düzenlenecektir. Kampa katılan öğrencilerimize kampın şimdiden verimli geçmesini ve çocuklarımız açısından faydalı olmasını dilerim dedi.
 
 
 
Hüseyin ARAP
Gıda Tarım ve Hayvancılık
İl Müdürü
 
 
Editör: Haber Merkezi