Kurtuluşun 94. Yılı Coşkulu Törenle Kutlandı

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü Hükümet Meydanı'nda düzenlenen coşkulu törenle kutlandı.
 
Törene Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Milletvekilleri Av. Burcu Köksal, Av. Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal ve Av. Mehmet Parsak ile E. Milletvekili Halil Ürün, Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, K.K.K.LIĞI Temsilcisi Tuğg. Ömer Karaimamoğlu, GNKUR. BŞK.LIĞI Temsilcisi Tuğg. Oğuz Bozkurt, M.S.B. Temsilcisi Tuğg. Adnan Baksı, DZ.K.K.LIĞI Temsilcisi Tuğa. Necmi Yıldırım, J.GN.K.LIĞI Temsilcisi Tuğg. Engin Çırakoğlu, HV.K.K.LIĞI Temsilcisi Hv. Tuğg. Mustafa Akkoca, K.K.K LIĞI Temsilcisi Tuğg. Mehmet Hakan Akyol, GNKUR. BŞK.LIĞI Temsilcisi Tuğg. Hüseyin Duman, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray ve diğer protokol üyeleri katıldılar.
Tören öncesine Valimiz Yıldırım ile beraberindekiler Afyonkarahisar Zafer Müzesini gezdiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kurtuluş Savaşının planlarının yapıldığı Zafer Müzesini gezen protokol üyeleri ile diğer katılımcılara Kurtuluş Savaşının nasıl planlandığı ve gerçekleştirildiği anlatıldı.
 
Protokol üyelerinin Zafer Müzesi incelemeleri sırasında ise törenleri izlemeye gelen vatandaşlara Jandarma Komutanlığı Köpek Timi’nin gösterisi izletildi.
 
Zafer Müzesini gezen Valimiz Aziz Yıldırım ve beraberindeki protokol üyeleri top atışları eşliğinde tören alanına geçtiler.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende devlet büyüklerinin kutlama mesajı okundu.  Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
 
(Belediye Başkanı Çoban’ın konuşma metni için tıklayınız.)
 
Törenin devamında Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinden Şair Mehmet Yiğit’in 14 kıtalık Zafer Bayramı konulu şiiri programı izleyenler tarafından büyük alkış aldı.
 
Daha sonra Uluslararası Halk Oyunları Yarışması nedeniyle ilimizde bulunan Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri töreni izleyenler tarafından alkışlarla desteklendi.
 
Tören Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı Mehteran Takımının gösterileri ile sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi