KÜLTÜR ELÇİLERİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen ve 7.si düzenlenen “Türkçe Yaz Okulu” projesi kapsamında 18 yabancı öğrenci Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) eğitimlere başladı.
 
25 Temmuz – 22 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek Türkçe Yaz Okulu’nda aralarında Fas, Lübnan, İran, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan ve Makedonya’nın da yer aldığı 46 ülkeden 540 öğrenci Türkiye’yi ve Türk kültürünü yerinde öğrenecek.
 
AKÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Celal Demir toplam 18 öğrencinin 1 ay süresince eğitim almak amacıyla Afyonkarahisar’da kalacağını belirterek öğrencilere her gün 4 saat Türkçe eğitimi, 2 saat ise Türk kültürünü ve Türk sanatını öğrenmeleri adına çini ve ebru sanatı ile Türk halk oyunları eğitimi verdiklerini kaydetti. Türkiye’de yaşanan son gelişmelere rağmen öğrencilerin eğitim için ülkemize gelmelerinin önemini vurgulayan Demir, “Yaşanan kalkışma girişimi ve olağanüstü hâl durumuna rağmen bu öğrencilerin Türkiye’de eğitim alacak olmaları, güvenlik açısından bir sorun yaşanmadığının ve Türkiye’nin demokrasi, özgürlük ve insan hakları konularında da güvenilir bir ülke olduğunun önemli bir göstergesidir” dedi. Öğrencilere Türk kültürünü öğretmek için birçok çalışma yaptıklarını da dile getiren Demir, “Türk kültürü içerisinde yer alan ebru ve çinicilik sanatı ile Türk halk oyunlarının öğretilmesi dışında şehir dışına kültür gezileri de düzenleyeceğiz. Bunun dışında ayrıca haftada 1 gün AKÜ Devlet Konservatuarı’nda, misafir öğrencilerimize Türk sazlarını tanıtacağız ve konservatuardaki arkadaşlarımız Türk ezgilerinden örnekler verecekler” diye konuştu.
 
Ayrıca programın sonunda İstanbul’da bir araya gelecek olan öğrenciler “1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı” etkinliğinin ardından ülkelerine dönecekler. 16 ildeki 20 üniversitede gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu programı 22 Ağustos’ta sona erecek.
 
Editör: Haber Merkezi