KULİSLER HIZLANDI

AK Parti, bürokratlara, paralel yapıyla mücadelenin devam ettiğini hatırlatarak, “Onaysız yerlerinizden kımıldamayın” ikazında bulunuyor.

Haziran ayındaki milletvekilli genel seçimlerinde aday olacakların 10 Şubat'a kadar istifa etmeleri mecburiyeti kamudaki bürokratları zora soktu. Çok sayıda bürokrat istifa etmek için AK Parti yönetimi nezdinde nabız yoklarken, hükümetten ve AK Parti'den bürokratlara 'Bizden onay almadan istifa etmeyin. Bürokrasiyi boşaltmayın' ikazı yapıldı.

Bazı bürokratlar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Davutoğlu ve AK Parti'nin etkin isimleri aracılığı ile 'adaylık garantisi' almaya çalışıyor. AK Parti yönetimi, kritik noktalardaki bürokratların aday yapılmasının kamuda işleri aksatacağına dikkat çekerek, “En önemlisi şu anda devlet içindeki paralel yapı ile büyük bir mücadele veriliyor. Kritik görevde olanların yerlerinden oynatılması doğru olmaz” görüşünü savunuyor.

AK Parti'de, 70'i üç dönemini tamamlayanlar olmak üzere, en az 200 milletvekillinin yeniden aday gösterilmeyeceği belirtiliyor. AK Parti, 3 Kasım'dan itibaren yapılan her genel seçimde ortalama 160-170 milletvekillini yeniden aday göstermiyor. Bu seçimlerde de en az 200 milletvekilinin liste dışı kalabileceği belirtiliyor. 

Editör: Haber Merkezi