KOSGEB HAFTASINDA TANITIM TURLARI VAR
 
 
KOSGEB  İl Müdürü Mustafa Çanakçı, KOBİ haftası nedeniyle bir dizi ziyaretlerde bulundu. ESOB Başkanı Abdülkadir Konak ve Başkan Vekili Atilla Kocabaş’la görüşen  Çanakçı, hafta  nedeniyle yapılan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.
Avrupa Birliği (AB), KOBİ’lerin ve girişimciliğin desteklenmesi ve gençlere girişimciliğin özendirilmesi için; AB’nin, ulusal otoritelerin ve diğer ilgili kuruluşların faaliyetlerini bir marka altında yaygınlaştırmak amacıyla, 2009 yılından beri Avrupa KOBİ Haftası yaklaşımını sürdürmektedir diyen KOSGEB İl Müdürü Çanakçı, “Bu kapsamda ülkeler her yıl Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen bir hafta boyunca kendi seçtikleri temalar çerçevesinde Avrupa KOBİ Haftası’nın mantığına uygun etkinlikler düzenlemektedir” dedi.
 KOSGEB’in ulusal kamu koordinasyonunu yürüttüğü Avrupa KOBİ Haftasında Türkiye, 2009 yılından itibaren diğer 37 katılımcı ülke ile birlikte yer aldığını hatırlanan Çanakçı, açıklamasının son bölümünde şunları söyledi:
Avrupa KOBİ Haftası bu yıl 21-27 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleşecektir. Bahsi geçen süre zarfında, il mülki amirlerinin, rektörlerin, oda başkanlarının ziyaret edilerek Avrupa KOBİ Haftası ve KOSGEB faaliyetleri konusunda bilgi aktarımı yapılmaktadır.
Bu kapsamda KOSGEB Afyon Müdürü Mustafa Çanakçı,  tarafından  Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne  ziyaret gerçekleştirilmiştir. Ziyaret esnasında Birlik Başkanı Abdülkadir Konak ve Yönetim Kurulu Üyelerine KOSGEB Müdürü Mustafa Çanakçı  tarafından,  Avrupa KOBİ Haftası,  KOSGEB faaliyetleri  ve KOSGEB’in girişimciliği özendirmesi kapsamında yapılan faaliyetler hakkında bilgi vererek,  Esnaf Odaları Birliği Yönetimine girişimcilik projeleri konusunda KOSGEB’le yapmış oldukları etkin işbirliği için teşekkür etti.
PAZARCI ESNAFI İSTİŞARE ETTİ
Afyon  Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Ergül Aykın ve yönetimi ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’ı makamında ziyaret etti.
Çeşitli konular üzerine istişarelerde bulunan Aykın daha sonra pazarcı esnafı için düzenlenen ve ESOB Hizmet Binasındaki salonda gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Bu toplantıda yeni Pazar yerleriyle ilgili görüşmeler yapıldı.
Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, KOSGEB İl Müdürü Mustafa Çanakçı ile Afyon Sebzeciler ve Meyciler Esnaf Odası Başkanı Ergül Aykın’ın ziyaretlerini değerlendirdi. Başkan Konak, “KOSGEB ile ilişkilerimizi hep sıcak tutmaya özen gösterdik. Amacımız girişimcilik kurslarında esnafımıza destek olabilmek. Bu anlamda ESOB olarak güzel işlere imza atıyoruz.  Bir çok esnaf odamız girişimcilik kursları düzenliyor. Birlik bünyesindeki Proje Müdürümüz  İsmail Armağan tarafından verilen girişimcilik kurslarının daha da yaygınlaştırılması için çaba gösteriyoruz” dedi.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi