Köse: “Şehit cenazelerinin arttığı karanlık bir dönemdeyiz”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Köse, “Şehit cenazelerinin arttığı, terörün tırmandığı, kadın cinayetlerinin cesaretlendirildiği, çocuk tecavüzlerinin ‘Bir kereden bir şey olmaz’ denilerek önemsizleştirildiği çok karanlık bir döneme girildi” dedi.
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen, CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Ayfer Cömert, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Gülsüm Polat ile partililer katıldı. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çok önemli bir oylamaya katılması gerektiği için basın toplantısında hazır bulunamadı.
AFYON, 1 YILDA 10 ŞEHİT VERDİ
Basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Büyümeyen çocukların bir günde yaşlanan annelerin acılarını, çığlıklarını, gözyaşlarını sessizce yaşamak zorunda kalan annelerin ülkesinde yokluklara rağmen gönüllerini ortaya koyarak kurtuluş mücadelesi veriyoruz. Afyonkarahisar son bir yılda teröre 10 şehit verdi. Afyon’un bildiğim kadarı ile 500’ü aşkın şehidi var. Biz neyin savunmasındayız? Ülkemiz bir savaşa mı girdi? Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Şehit cenazelerinin arttığı, terörün tırmandığı, kadın cinayetlerinin cesaretlendirildiği, çocuk tecavüzlerinin ‘Bir kereden bir şey olmaz’ denilerek önemsizleştirildiği çok karanlık bir döneme girildi” dedi.
TERÖRÜN ARTMASININ SEBEBİ İKTİDARDIR
Ülkede terör olaylarının artmasının Adalet ve Kalkınma Partisi’nin politikalarının sonucu olduğunu kaydeden Köse, “Terörün artmasının müsebbibi mevcut iktidardır. Sivil halkın evi önüne kazılan hendeklere göz yumulmuştur. Gencecik çocuklarımız, kadınlarımız bedelini en ağır şekilde ödemiş ve ödemeye de devam etmektedir. Ben o bölgede de bulundum. Diyarbakır’ın Sur ilçesine gittim. Surlu kadınlarla konuştum. Bu hendekler kazılırken o bölgede hiç mi idari erkana başvurulmadı? Kazılan hendeklerin hesabı neden sorulmadı? Sorularıma cevap olarak, ‘Biz gerekli olan kaymakamına da, valisine de o bölgede yaşayan bütün insanlara şikayetlerimizi ilettik. Ama hiç kimse bizim çığlığımızı duymadı’ dediler. Terörden en çok etkilenen o bölgenin insanları. Bu tarafta da etkilenen şehit aileleridir” diye konuştu.
ÇÖZÜM CHP’DE, ÇÖZÜM KADINLARDA
Cumhuriyet Halk Partililere ülkenin geleceği için büyük görev düştüğünü hatırlatan Fatma Köse, şöyle devam etti:
“Ülkede sadece CHP’nin kaldığının özellikle bilinmesini istiyorum. AKP iktidarıyla birlikte kadın ve çocuk çığlıkları o kadar çoğaldı ki çığlıklar birbirine karıştığından duyamaz olduk. Bu iktidar döneminde kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin arttığı ülkemde kadına ‘Sen evde otur, sadece üç çocuk doğur, sen işlevsizsin’ deniliyor. İktidar sadece kadını mı işlevsizleştiriyor? Diyor ki ‘Siz doğurun ben bakarım’ Anneyi, babayı, aileyi küçümsüyor, aşağılıyor. Bana doğurun diyen kibirli bir iktidar var. Şiddete uğraya kadını koruyacağını mı bekliyoruz. Hak arayan kadına yardım etmesini mi bekliyoruz. Taciz ve tecavüze uğrayan çocukların haklarını savunmalarını mı bekleyeceğiz. Hayır beklemeyeceğiz. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı olan kadınlar olarak karanlık planlar yapan AKP’nin kirli siyasetine karşı aydınlık mücadelemize devam edeceğiz. Kadınları dinleyelim. Çünkü çözüm onlarda.”
CHP, YIKILMAYAN SON KALEDİR
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıkılmayan tek kale olduğunu kaydetti. Demirkırkan, “CHP bu ülkenin yıkılmayan tek kalesi olarak ayakta duruyor. Bu kaleyi de daha güçlendirme yoluna bakıyoruz. Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Fatma Kösem de yönetimi ile beraber bu anlamda Afyonkarahisar’a destek vermek için buralara kadar geldi. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. CHP’nin Kadın ve Gençlik Kollarının üzerindeki ataleti bir an önce atıp, cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkarak ülkemizin hak ettiği şekilde yönetimini sağlayacak kadrolara kavuşmasını sağlamada önem taşıdıklarını inancındayım. Bizim için Kadın ve Gençlik Kollarımız çok önemli. Bu organizasyonu düzgünce yapabildiğimiz sürece CHP’yi iyi yerlerde görebileceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 
Editör: Haber Merkezi