Köksal:"Özerkliğin alt yapısı mı hazırlanıyor?"
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "4. Sınıf öğrencisine özerklik öğretilerek yeni nesili Özerk Cumhuriyete alıştırmak mı hedefleniyor" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İlkokul kitaplarında özerklikten bahsedildiğini, Türklük kavramının okutulmadığını aktaran Köksal, bu olguların nedenini sordu.
ÖZERKLİĞİN ÖĞRETİLMESİNİN SEBEBİ NE?
Köksal'ın önergede yönelttiği sorular şöyle:
"İlköğretim 4. sınıftaki insan hakları yurttaşlık ve demokrasi ders kitabında Uygur Özerk Cumhuriyeti, Dağıstan Özerk Cumhuriyeti, Altay Özerk Cumhuriyeti gibi özerk cumhuriyetlerden bahsedilerek 10 yaşındaki çocuğa özerklik öğretildiği doğru mudur? Doğru ise Özerkliğin öğretilmesinin sebebi nedir?
ATATÜRK VE İNÖNÜ'YE YETERİNCE YER VERİLMEDİĞİ DOĞRU MU?
Yine bahse konu olan bu ders kitabında, her etnisiteden bahsedilip Türklerden bahsedilmediği doğru mudur? Doğru ise bunun gerekçesi nedir?
Ders kitapların da Atatürk ve İsmet İnönü'ye yeterince yer verilmediği ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak için yapmış oldukları mücadelenin gelecek nesillere doğru dürüst anlatılmadığı iddiaları doğru mudur?
ÖZERK CUMHURİYET KURULMASI MI HEDEFLENİYOR?
16 Nisan'da oylanacak olan Yeni Anayasa Paketinde başkana özerklik kurma eyalet sistemini getirme yetkisinin verilmiş olduğunu da hesaba kattığımızda, Türkiye Cumhuriyetinin gelecekte yapısının değiştirilerek özerk cumhuriyet kurulması mı hedeflenmekte, bunun için de şimdiden gelecek nesillere özerklik anlatılarak benimsenmesi mi planlanmaktadır?"
 
Editör: Haber Merkezi