Köksal: "Yurttaşlarımız İhanet Anayasası'na hayır demeli"
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Anayasa Değişikliği Paketi'nin ihanet düzenlemesi olduğunu belirterek, "Bu ihanetin içinde Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü isteyenler olmayacak" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Anayasa Değişikliği Paketi hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz aldı. Milletvekili Köksal, "Bu Anayasa teklifiyle, üniter devlet yapısına sahip olan ve tüm kamu kuruluş ve örgütlenmesini de bu üniter yapıya göre yapmış olan üniter devletimizin bu yapısı ne yazık ki riske girmektedir. Başkana kararnameler yoluyla yasamaya ortak olma yetkisi verilip, aynı zamanda idari alanda sınırsız ve geniş idari düzenleme yetkisiyle, başkanın kararname çıkararak bu yetkisini kötüye kullanması vasıtasıyla pekâlâ eyaletler kurulup federasyonun altyapısı hazırlanabilecektir. Bakın, Türkiye Cumhuriyeti üniter yapısı olan bir devlettir fakat siz bugünlerde bu üniter yapıyı da tartışmaya başladınız. Önce, Anayasa Komisyonunda Sayın Naci Bostancı 'Ülkede bir bölünme hayaleti var, bu hayalet kalksın, ademi merkeziyetçiliği yani tekçiliği yani üniter devleti tartışabiliriz' dedi, arkasından, geçtiğimiz günlerde bu kürsüde Anayasa Komisyonu üyesi AKP Milletvekili İsmail Aydın ilk 4 maddenin de değişebileceğini söyledi. Arkadaşlar, ilk 4 maddede neyi değiştireceksiniz? Devletin şeklini mi, niteliklerini mi, millî marşı mı, başkenti mi, neyi değiştireceksiniz? İlk 4 madde değişmez" dedi.
İLK 4 MADDEYİ DEĞİŞTİREMEZSİNİZ
Yeni düzenleme ile hangi sorunun çözüleceğini de soran Milletvekili Köksal, "O ilk 4 maddeyi değiştirmenize cumhuriyete inananlar, cumhuriyetçiler, bu ülkenin ve devletin bölünmez bütünlüğünü isteyenler, Başkomutan Atatürk'ün izinde yürüyenler asla izin vermeyeceklerdir. Şimdi size soruyorum: Bu Anayasa teklifiyle ülkemizdeki hangi sorunu çözeceksiniz? Terörü mü bitireceksiniz? İşsizlere istihdam mı sağlayacaksınız? 4/C'li personele, yıllardır oyaladığınız taşeron işçiye kadro mu vereceksiniz?  Kaşıkla verip kepçeyle aldığınız emeklinin, memurun, işçinin sorunlarını mı çözeceksiniz bu teklifle? Ne yapacaksınız? Kadına şiddeti, çocuk istismarını mı durduracaksınız? Emeklilikte yaşa takılanın, atama bekleyen öğretmenin, mühendisin ve sağlıkçının mağduriyetini mi gidereceksiniz? Neyi bitireceksiniz siz bu teklifle? Bugüne kadar soruyoruz size hangi konuda yetki alıp da eksik kaldı yetkiniz? Hangi konuyu çözmek isteyip de eksik yetki verildiği için yapamadığınız bir şey oldu? Onun için mi bu teklifi getirdiniz? Hangi konuda eksik kaldınız? Yetkiniz hangi konuda eksikti? Her konuda halk size gerekli desteği verdi ama on beş senedir başaramadınız, beceremediniz. Bu ülkeyi teröre, işsizliğe, ekonomik sıkıntılara siz getirdiniz" ifadelerini kullandı.
HALK, GEREKEN CEVABI VERECEK
Halkın sandıkta gereken cevabı vereceğini vurgulayan Köksal, şöyle devam etti:
"Şu an teröre, ekonomik krize, sınır ötesindeki savaşa rağmen ısrarla Anayasa değişikliği dayatmasını yapan bir iktidarı haklı bulmamız mümkün değildir. Halk da haklı bulmayacaktır sizi, halk da farkında. Yeni anayasa teklifi, içinde bulunduğumuz terör ve baskı ortamıyla ilgili hiçbir çözüm önerisi getirmiyor arkadaşlar. Bu ülkenin terör, yoksulluk, işsizlik, ekonomik sıkıntıları, bu gibi büyük sorunlarını çözmek bu anayasa teklifiyle mümkün değil.  Siz bu sorunları çözmek için bizimle beraber bu Mecliste var gücünüzle çalışmak varken, bir kişinin iradesi için, AKP'nin istikbali için, Tayyip Erdoğan'ın istikbali için bu dayatma, dikta, yıkım anayasasını getirmeye çalışıyorsunuz. Bu, cumhuriyete ihanet anayasasıdır. Cumhuriyete ihanetin içerisinde cumhuriyetçiler olmayacaktır, Atatürkçüler olmayacaktır, vatanın ve bölünmez bütünlüğünü savunan hiçbir yurttaşımız olmayacaktır. Ülke istikbali için değil, sizin istikbaliniz için getirilen bu Anayasa'ya asla 'evet' demeyeceğiz."
Öte yandan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, konuşması sırasında AKP sıralarından yoğun müdahale ile karşılaştı. Köksal'ın konuşmasında 9 kez sataşma yaşandı.
 
Editör: Haber Merkezi