Köksal: “Yaralı asker, Afyonkarahisar’a hangi araçla gönderildi?”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Kayseri’deki bombalı saldırının ardından yaralanan Arif Özkara’nın, tedavisinin ardından Afyonkarahisar’a hangi araçla gönderildiğini sordu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Kayseri patlamasında yaralanan er Arif Özkara’nın Afyonkarahisar’a nasıl getirildiğini, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a sordu.
Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Milletvekili Köksal, “Kayseri’de askerlerimize yönelik bombalı hain saldırı sonucu, Kayseri’de vatani görevini yapmakta olan Afyonkarahisar ili İscehisar İlçesi Karaağaç köyünden er Arif Özkara yaralanmıştır. Yaralanan askerimiz Arif Özkara patlama sonrası Kayseri Erciyes Üniversite Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Yaralı askerimiz tedavi edildikten sonra memleketi Afyonkarahisar’a hangi araçla gönderilmiştir?” dedi.
Köksal, şu soruları yöneltti:
“Yaralanan asker Arif Özkara’nın, tedavisinden sonra bir otobüs şirketinden bilet alınarak normal bir yolcu gibi gönderildiği iddiası doğrumudur? Yaralı er Arif Özkara’nın bir yolcu otobüsü ile Ankara’ya kadar geldiği iddiası doğru ise Bakanlığınızın vatanı korumak için canını ortaya koyan ve bu yolda ölümden dönen yaralı bir askerimize özel bir helikopter veya ambulans tahsis etmemesinin gerekçesi nedir?”
GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA VERDİKLERİ DEĞER ORTADA
Milletvekili Köksal soru önergesini verdikten sonra yaptığı değerlendirmede, "Şehitlerimize kelle diyen 15 Temmuz gazileri ile teröre karşı verdiğimiz gaziler arasında ayrım yapan terörle ilgili gensorularımızı, meclis araştırma önergelerimizi ve kanun tekliflerimizi red eden soru önergelerimizi işlerine geldiği gibi yanıtlayan hükümet yetkililerinin gazilere ve şehit yakınlarına verdiği değer son yaşanan olayda ispatlanıyor" ifadelerini kullandı.
 
Editör: Haber Merkezi