Köksal: “Yapay gündemlerle gerçek sorunları unutturamazsınız”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye'de Başkanlık Sistemi tartışmalarıyla yapay bir gündem oluşturularak gerçek sorunların unutturulmaya çalışıldığını belirtti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sinanpaşa, İhsaniye, Sultandağı ve Dinar ile bu ilçelere bağlı köylerde ziyaretlerde bulundu. Köksal, tüm ziyaretlerinde vatandaşlarla istişare ederek sorunları tespit etti ve çözüm önerilerini sıraladı.
Köksal, "Türkiye, Başkanlık Sistemi gibi yapay bir gündemle zamanını heba ediyor. Ne zaman ekonomik darboğazdan geçsek, ya da ne zaman büyük bir terör saldırısı ile karşılaşsak, hemen birileri 'Başkanlık Sistemi' propagandasına başlıyor. Başkanlık Sistemi tartışmaları ile gerçek gündem unutturuluyor" dedi.
TEK ADAM REJİMİ KABUL EDİLEMEZ
Milletvekili Köksal, Türkiye Cumhuriyeti'nin rejiminin ve yönetim şeklinin belli olduğunu hatırlatarak, "Türkiye Cumhuriyeti, adı üzerinde Cumhuriyet rejimidir. Meclis ve hükümeti devre dışı bırakarak sadece Cumhurbaşkanlığı makamının iki dudağından çıkacak cümlelerle koca bir ülkeyi yönetemezsiniz. Yönetmeye kalkarsanız, elinize dolaşır. Sonra da 'Muhalefet de bize destek vermeli' diye açıklama yapar durursunuz. Türkiye tek adamını kaldıracak sıradan bir Ortadoğu ülkesi değildir" diye konuştu.
VATANDAŞ GEÇİM SIKINTISI YAŞIYOR
Vatandaşın açlık ve yoksullukla mücadele ettiğini kaydeden Köksal, "Köylerimize, ilçelerimize gidiyoruz. Borç batağından kurtulmak isteyen vatandaşlarımızın sayısı, refah içinde yaşayanların sayısının neredeyse 10 katı. Toplumun büyük kesimi geçim sıkıntısı çekiyor. Bu sorunlara halkçı bakış açısıyla çözüm bulunmazsa, büyük bir buhran bizi bekliyor" dedi.
PANCAR ÜRETİCİLERİ DERTLİ
Afyonkarahisar'daki çiftçinin de yüzünün gülmediğini hatırlatan Köksal, pancar üreticilerini bu konuda örnek gösterdi. Köksal, "Bu yıl açıklanan şeker pancarı alım fiyatında hiçbir artışa gidilmedi. 2016 yılı pancar alım fiyatı olarak geçen yılın alım fiyatı olan 190 lira uygulanacak. Çiftçiye 2017 yılı alım fiyatını 210 lira olarak açıklayan AKP hükümeti böylece 2016 yılı pancar alım fiyatında hiçbir artış yapmadığını örtbas etmeye çalışmaktadır" diye konuştu.
NİŞASTA BAZLI ŞEKERDEN VAZGEÇİN
Köksal, şöyle devam etti:
"Kota sıkıntısı yaşayan üretim maliyetlerindeki artışlar yüzünden her geçen gün beli bükülen pancar üreticisine 2016 yılında da pancarını geçen yılın fiyatından alacağız demek hiçbir artış yapmamak vicdansızlıktır. Geçen yılda 190 liradan pancar satan üreticiye bu yılda artış yapmayıp yine 190 liradan pancar satacaksın derken pancar üreticisi hiç mi düşünülmedi. AKP'nin bu hamlesinin altında yatan neden Şeker fabrikalarının hammaddesi olan şekerpancarını yetiştiren pancar üreticisini maddi zorluklarla karşı karşıya getirip bu sayede ülke genelinde pancar ekimini bıraktırıp sonrasında da 'Nişasta Bazlı Şeker' üretiminde kotayı kaldırarak 'Nişasta Bazlı Şeker' üreten fabrikaların açılışını kolaylaştırmak mıdır?"
 
Editör: Haber Merkezi