Köksal: “Vatandaş değil, saray istiyor”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP'li Burhan Kuzu'nun yazdığı bir kitapta olağanüstü durumlarda Anayasa değişikliğinin doğru olmadığını belirttiğini söyledi. Köksal, "AKP’li Anayasa Hukukçusu Burhan Kuzu’nun bile Olağanüstü Hal Rejimlerinde Anayasa değişikliğinin uygun olmadığını belirtmesi karşısında AKP’nin şuan Olağanüstü Hal döneminde üstelik yangından mal kaçırır gibi böyle bir anayasa değişikliği yapmak istemesinin gerçek sebebi nedir?" diye sordu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP'li Burhan Kuzu'nun kitabında şu ifadelere yer verdiğini belirtti:
"Anayasayı değiştirmek Anayasayı yapmak demektir; Anayasa değişikliği yeni bir değişikliğe kadar sürekli bir etkiye sahiptir ve yeni bir anayasal düzen kurmayı amaçlar. Herşeyden önce Olağanüstü durumlarda Anayasanın kısmen veya tamamen değiştirilmesi pek kabul edilemez. Anayasayı değiştirmek imtiyazını olağanüstü yetkileri kullanacak olan organa vermek demokrasinin temel prensipleri ile açık zıtlık teşkil eder."
DOKUNULMAZ BİR TEK ADAM MI İSTENİYOR?
Milletvekili Köksal, "Burhan Kuzu Olağanüstü Hal Kavramı ve Türk Anayasa Hukukunda Olağanüstü Hal Rejimi adlı kitabında bunu açıkça belirtmiştir. Şimdi bu bilgilerin ışığında Anayasa Hukuku Hocası AKP’li Burhan Kuzu’nun bile Olağanüstü Hal Rejimlerinde Anayasa değişikliğinin uygun olmadığını belirtmesi karşısında AKP’nin şuan Olağanüstü Hal döneminde üstelik yangından mal kaçırır gibi böyle bir anayasa değişikliği yapmak istemesinin gerçek sebebi nedir? Konunun uzmanlarını halkın sıkıntılarını ülkenin temel sorunlarını görmezden gelip tek sorunumuz 'Mevcut ANAYASAYMIŞ' gibi üstelikte koşulların uygun olmadığını kendi görüşlerindeki Anayasa Hukukçusu dahi ifade etmişken bu acelenin nedeni nedir? Amaç birilerinin iktidarını mutlak hale getirip ona yargısal koruma getirerek fani dünyada dokunulması imkansız bir tek muktedir adam mı oluşturmaktır?" diye sordu.
VATANDAŞIN İSTEĞİ ANAYASA DEĞİL
Milletvekili Köksal, AKP Bursa Milletvekili İsmail Aydın'ın 2011 yılında, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde sahada çalışırken seçmenlerin kendisine sürekli yeni Anayasayı ne zaman yapacaklarını sorduğunu ifade ettiğini hatırlattı. Yıllardır seçmenlerle birebir görüştüğünü ve Milletvekili seçildikten sonrada hala seçmenlerle görüşmeye devam ettiğinin önemle altını çizen Köksal, "Vatandaşın temel sorunları terör işsizlik yoksulluk ekonomik sıkıntılar sağlık altyapı gibi sorunlar... Anayasa'nın değiştirilmesi olsa olsa Saray'ın sorunudur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 
Editör: Haber Merkezi