Köksal: “Türkiye'nin her yeri gibi Afyon'da kan ağlıyor”
 
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM'de Afyonkarahisar'ın sorunları hakkında konuştu. Dazkırı'dan Emirdağ'a, Emirdağ'dan Hocalar'a, Hocalar'dan Salar'a kadar Afyonkarahisar'ı karış karış gezdiğini belirten Köksal, "Türkiye'nin her yeri gibi memleketim, Afyonkarahisar da kan ağlıyor" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündem dışı söz alarak, ülke gündemi ve Afyonkarahisar'ın sorunları hakkında konuştu.
TERÖRÜ HORTLATAN KİM?
7 Haziran'dan bu yana 500'ü aşkın vatan evladının şehit verildiğini söyleyen CHP'li Köksal, "Daha geçen hafta Afyonkarahisar'da bir haftada 2 vatan evladımızı teröre şehit verdik. Öyle bir algı yönetimi oluşturuyor ki sanki ülkeyi bu hâle getiren, terörü hortlatan Cumhuriyet Halk Partisiymiş gibi, teröristleri kırmızı halılarla, davulla zurnayla karşılayan Cumhuriyet Halk Partisiymiş gibi. PYD lideri Salih Müslim'i Başbakanlıkta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu mu karşıladı? Çözüm süreci adı altında doğu ve güneydoğudaki vali ve kaymakamlara "Operasyon yapmayın, PKK'lılara dokunmayın, biz çözüm sürecini getirdik" diyen benim Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu muydu? PKK'lıların taziye ziyaretine giden Galip Ensarioğlu ve Yasin Aktay Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri miydi? Terörist başı Apo'nun mektubu yani Dolmabahçe mutabakatı TRT dâhil 18 televizyon kanalında yayınlanırken. HDP'li vekillerin yanında bulunan bakanlar Cumhuriyet Halk Partili miydi? Terörü hortlatan da teröre destek veren de Cumhuriyet Halk Partisi değildir" dedi.
YATAY DİKEY, PARALEL DENİLİP SUÇ ÖRGÜTÜ OLUŞTURULUYOR
Köksal konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
"Ergenekon ve Balyoz davalarında Şemdin Sakık gibi PKK'lı teröristlerin sözüyle Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki askerleri içeri attınız. Şimdi, HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkları kalktı. Onlar yargılanırken "Bizi Kandil'le görüştüren, görüşmemiz için talimat veren, ricacı olan dönemin Başbakanıydı, dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan ve MİT Müsteşarıydı, onlarla birlikte ortak olarak bu suçu işledik" diye itirafta bulunurlarsa acaba bu verdikleri isimler de yargılanacak mı, yoksa daha önce 4 bakanı akladığınız gibi onları da mı aklayacaksınız? Allah'tan Cumhuriyet Halk Partisi var. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi olmasaydı, bu kadar art arda yaptığınız hataları havuz medyasında hangi partiye yıkmaya kalkacaktınız? Gerçi siz yan yana, kol kola olduklarınızdan birini suçlayıp; yataydı, dikeydi, paraleldi diye bir suç örgütü oluşturup onu suçlu ilan ederdiniz. Çünkü sizin tek korkunuz Cumhuriyet Halk Partisi."
MERMERCİLER İFLASTA, ÇİFTÇİ PERİŞAN
Türkiye'nin her yeri gibi Afyonkarahisar'ın da kan ağladığını dile getiren Köksal, "İscehisar ilçemiz, mermerin kalbi ama ne yazık ki o kalp tekliyor, mermerciler iflasta, her gün bir mermer ocağı kapanıyor ve o ocakta çalışan işçiler işsiz. Geçen sene yağışlar nedeniyle ürünler zarar gördü. Özellikle patates ve kiraz üreticileri zarar etti. Bu yıl da tarlalarda ekinler perişan. Cüce hastalığı denilen hastalık ekinleri bu hâle getirmiş. Çiftçi, ilçe tarım müdürlüğüne müracaat ediyor, diyor ki: "Benim ürünlerim hasta, ben bu ürünlerden zarar ettim" Ama ilçe tarım müdürlüğünden hiç kimse gidip orada inceleme yapmıyor. Çiftçiye aynen şu söyleniyor: "Bir tutam yolup getir." Bakıyorlar, "Bu nedir?" "Bu, bir hastalık" "Yolup getir, ondan sonra olmadı, sür gitsin." Çiftçi bunun adını "Bir tutam yolup getir, olmadı, sür gitsin." hastalığı koymuş. Hazır Hükûmet programı da açıklanacakken, buradan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı'na da bu vesileyle bu olayı duyurmuş olalım" ifadelerini kullandı.
HANİ SÜTÜN LİTRESİ 1 LİRA 15 KURUŞTAN ALINACAKTI?
Süt üreticisinin sütün litresini 1 lira 15 kuruştan veremediğini dile getiren Milletvekili Köksal, “AKP tarafından "Süte müdahale kararı aldık, sütü 1 lira 15 kuruştan alacağız." denildi. Allah aşkına, Afyonkarahisar'ı karış karış geziyorum, hangi süt üreticisinden sütü 1 lira 15 kuruşa alıyorsunuz? Dazkırı'dan Emirdağ'a, Emirdağ'dan Hocalar'a, Hocalar'dan Salar'a kadar birçok süt üreticisiyle konuştum; hiçbirisi sütü 1 lira 15 kuruşa vermiyor, en pahalı veren 90-95 kuruşa vermiş. "Hibe desteği getiriyoruz." diyorsunuz. Bakın, Dinar ilçemizin Gençali Köyü'nde sizden hibe ya da bağış istemiyorlar, mera vasfını yitirmiş, çöplük hâlini almış bir mera arazisinde orada hayvancılık yapan gençlerin hayvancılık yapmasını istiyorlar; üstelik tüm Gençalililerin isteği bu. Orası Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1'inci çıktığı bir ilçe de değil, AKP'nin 1'inci çıktığı bir köy, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1'inci çıktığı yerlere hizmet etmiyorsunuz, bari oraya hizmet götürün" şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi