Köksal: “Tek adamlık peşinde koşmak, ülkeye zarar verir”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP Genel Merkezi'nin görevlendirmesi ile Karabük'te ziyaretlerde bulundu. Temasları sırasında "Başkanlık Sistemi" hakkında görüşlerini dile getiren Köksal, "Adı ne olursa olsun, tek adamlık peşinde koşmak, ülkeye zarar verir" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP Genel Merkezi'nin görevlendirmesi ile Karabük'te bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile birlikte Karabük'te şehit aileleri, gaziler, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ile toplantılara katılan Milletvekili Köksal, iki televizyon kanalına çıkarak değerlendirmelerini Karabük halkı ile paylaştı.
ZİHNİYET AYNI
Ziyaretlerinde ve televizyon programlarında ülke gündemi hakkındaki görüşlerini dile getiren Milletvekili Köksal, "Anayasa değişiklik metni Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Başkanlık kelimesi yerine Cumhurbaşkanlığı kelimesi yer alıyor. Bizi isimden çok nitelik ilgilendiriyor. Adına ne derseniz deyin, adı ne olursa olsun tek adımlık peşinde koşmak, ülkeye zarar verir" dedi.
TEMELLERLE OYNAMAYIN
Cumhuriyet'i kuran kadronun, devletin temellerini sarsılmayacak şekilde attığına dikkat çeken Köksal, "Cumhuriyetimiz, padişahlık sistemini reddetmiş, halkın yönetimde temsil edildiği; yöneticilerin de yaptığı işlerden ve aldığı kararlardan hesap verebildiği bir yönetimdir. Bu yönetimi değiştirmeye çalışmak, binanın temelleri ile oynamaktır" diye konuştu.
İTALYA ÖRNEĞİ
Köksal, "Tek adamlık" isteğinin dünya genelinde kabul görmediğini belirterek, "Çok uzaklara gitmeye gerek yok. İtalya'da tek adamlık olarak nitelendirilen ve iktidara olağanüstü yetkiler veren değişiklikler, halk duvarına çarptı. Halk, 'Beni tek adam yönetmesin' dedi. İnanıyorum ki Türkiye'de değerli yurttaşlarımız 'Beni tek adam yönetmesin' diyecektir" ifadelerini kullandı.
HUZUR İSTİYORUZ
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını da lanetleyerek, "İstanbul'daki patlamada yaşamını yitiren tüm polislerimize yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Bir daha acı yaşamak istemiyoruz. Huzur ve barış istiyoruz. Güven içinde yaşayacağımız bir ülke istiyoruz" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi