Köksal: "Solak'ı uyarıyorum: Eğitime siyaseti karıştırmayın"
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ın AKP’nin Siyaset Akademisi programına katılıp konuşma yapmasını eleştirdi. Köksal, eğitime siyaset karıştırılmaması gerektiğini belirtti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ın iktidar partisi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nde konuşmacı olmasına tepki gösterdi.
SİYASİ BİR ZIRH ARAYIŞINDA MI?
Köksal, "Biz camiye, kışlaya ve okula siyaset girmemesi gerektiğini ısrarla vurgularken AKÜ Rektörü Mustafa Solak'ın AKP'nin düzenlediği siyaset akademisi eğitim programına katılıp konuşmacı olması ne kadar etiktir? Özellikle rektörlüğü döneminde üniversitede, atama yetkisi, en son kendi yetkisinde olan akademik ve idari personelden FETÖ/PDY üyeliği gerekçesiyle bu kadar açığa alınma ihraç ve tutuklama varken hatta kendisi hakkında da kamuoyunda bu yönde soru işaretleri varken Rektör Solak'ın böyle siyasal bir toplantıya katılmasının amacı kendisine iktidar kanadından siyasi bir zırh arayışından mıdır?" ifadelerini kullandı.
SİYASET YAPACAKSANIZ AKÜ'YÜ ALET ETMEYİN
Milletvekili Köksal, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"AKP’nin yıllarca yol arkadaşlığı yaptığı, ne istedilerse verdikleri, parsel parsel arsaları dağıttıkları, eğitimi, yargıyı ve bir çok kurumu teslim ettikleri FETÖ 15 Temmuz kalkışmasını gerçekleştirdi. 15 Temmuz nasıl gerçekleşti? Bu FETÖ denen örgüt yıllarca beslendi, büyütüldü ve en sonunda iki yol arkadaşı anlaşamadıkları için ortaklardan birisi Cumhuriyet’e ve Demokrasiye darbe yapma girişiminde bulundu. Onun için diyoruz liyakatı referans alınız. Liyakatı değil de senin adamın, benim cemaatim, benim partilim diyerek birilerini göreve getirdiğinizde de olacağı budur. Bu ülkede Kışlaya siyaseti sokmayın dedik, asker üniformalı FETÖ’cüler en kritik noktalara getirilip Cumhuriyet'i yıkmaya kalktı. Yargı ona keza, şimdi buradan Sayın Solak'a sesleniyorum: Siz bir bilim yuvasının eğitim kurumunun başındasınız. Siz başında bulunduğunuz kurumda ki,  her görüşten öğrenci ve akademisyene eşit mesafede kalmak zorundasınız. Siz kendi siyasi görüşünüzü belli edemez, her hangi bir partiye yakın duramazsınız. Siz devlet memurusunuz. Devlet memurları adı üstünde devletin memuru olmak zorundadır. Siyasete ilgi duyabilir hatta siyaset yapmakta isteyebilirsiniz. Sizin en doğal hakkınız. Ancak bir bilim yuvasının başındaki kişi olarak bunu yapamazsınız. Kamuoyunda oluşan bazı kanaatleri kapatmak için siyasi bir partinin toplantı, etkinlik, kongre faaliyetlerine katılmak hakkınız da değil devlet memuru olarak haddiniz de değildir. AKP’nin yapmış olduğu bu toplantı tamamen siyasidir. Siyaset yapmak istiyorsanız AKÜ gibi bir bilim yuvasını bu işe alet etmeyin görevinizi bırakıp siyasete girin.”
 
Editör: Haber Merkezi