Köksal: “Şapka düştü, kel göründü”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, "Ülkeyi yönetemeyen başarısız AKP sırf PKK'ya verilen tavizleri, FETÖ'ye verilen parsel parsel arsaları, kurumları konuşmayalım diye sürekli gündem değiştiriyor. Şapka düştü, kel göründü" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar Merkeze bağlı Nuribey Beldesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) yoğun çalışma temposunun yanı sıra Afyonkarahisar merkez, ilçeleri ve köylerini de ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Köksal sorunları yerinde tespit ederek çözümleri vatandaşlarla birlikte bulmaya devam ediyor.
ÇİFTÇİ İSYANDA, FİRMALAR İFLASIN EŞİĞİNDE
Nuribey Beldesi'nde çiftçilerin sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Burcu Köksal, "14 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP sıkıntılara çözüm bulamadığı gibi sorunların daha çok büyümesine de gözyumdu. İşsizliği çözeceğine gün be gün artmasına çare bulamadı. Yoksulluğun önüne geçemedi. Bugün küçük esnaf eridi, büyük firmalar iflasın eşiğinde. Çoğu işletme kredilerle ayakta durmaya çalışıyor. Taşeron işçilere verilen kadro sözü unutuldu. Emekliler adeta açlık sınırında yaşıyor. Çiftçi isyanda buğday, kiraz, vişne patates para etmiyor Şuan tarlada kilosu 20-25 kuruş olan patatesin yüzüne bakan yok. Maliyetini kurtaramıyor. Pancar ve haşhaştaki kota yüzünden çiftçiler sıkıntı yaşıyor. Yumurta üreticileri yumurtalarını sattıkları Irak, Suriye ve Rusya'da yaşanan sıkıntılar yüzünden yumurtalarını bu ülkelere satamıyorlar bu yüzden zarardalar. Süt üreticileri ineklerini kesiyorlar çünkü süt para etmiyor. Öğrenciler maddi imkansızlıklarla boğuşuyorlar" dedi.
NEREDEYSE HER GÜN ŞEHİT VERİYORUZ
Terör belasının her geçen gün arttığını dile getiren Köksal, "2002'de neredeyse sıfır terörle hükümeti devralan AKP'nin bugün ülkeyi getirdiği noktaya bakın. Bu ülke açılım süreci diye Habur'da kırmızı halılarla davullu zurnalı terörist karşılandığını AKP iktidarında gördü. Barışı getirdik deyip Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyon yapmalarına müsaade edilmedi. Çözüm sürecinde PKK'nın mühimmat depoları açmasına yeraltına mayınlar döşemesine adeta güçlenmesine gözyumuldu. Dolmabahçe mutabakatı olan Apo'nun mektubu TRT dahil 18 televizyon kanalında yayınlandığında HDP'lilerle birlikte bunu izleyen CHP'li bakanlar değildi. Tövbe eden PKK'lıları affedelim gitsin diyen CHP milletvekili değildi. Çözüm süreci diye Apo ile görüşen CHP değildi. YPG'nin başı Salih El Müslim'i Ankara'da misafir eden benim Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu değil dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğluydu. Çözüm süreci diye PKK'ya bu kadar taviz verildikten sonra çıkıp kandırıldık dediler. Analar ağlamayacak diye diye Türkiye'yi ağlattılar. Artık neredeyse hergün şehit veriyoruz. Hepside yoksul halk çocuğu" ifadelerini kullandı.
BAŞKAN ÇOBAN İTİRAF ETTİ
CHP olarak devlette liyakatın esas alınmasını defalarca söylediklerini belirten Milletvekili Köksal, "KPSS sınavı niye konulmuştu? Liyakat için. Herkes çalışıp başarılı olabilsin hakeden hakettiği yere gelebilsin diye. Devlette liyakatı esas alın diye defalarca haykırdık ama ne yaptılar? FETÖ'cüleri devlet kurumlarına atadılar. Öyle ki bir dönem FETÖ cemaatine mensup olmayanları terfi ettirmediler. Kürsülerden FETÖ'ye gel de bu hasret bitsin diye seslenenler hocaefendi diye Türkçe olimpiyatlarında methiye düzenler Pensilvanya'ya gidip elini öpüp fotoğraf çektiren icazet alanlar CHP milletvekilileri değildi. Öyle ki Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Çoban bile geçtiğimiz ay katıldığı bir televizyon programında vekil bakan veya belediye başkanı olmak için birçok AKP'linin Pensilvanya'ya gittiğini Belediye'ye ait bilgi evlerini FETÖ'cülere 1 Nisan 2014 tarihine kadar kullandırdığını Belediye'ye ait arsayı Osmanbey Koleji'ne Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine tahsis ettiğini itiraf etti. 14 yıllık iktidarları döneminde FETÖ ile etle tırnak gibi oldular sonrada çıkıp kandırıldık dediler. FETÖ'cüleri temizliyoruz diye suçlu suçsuz bakmadan tutuklanıyor ihraç ediliyor açığa alınıyor ancak iş siyasi kanada gelince kandırıldık deyip sıyrılmaya çalışıyorlar. Kendi içinde bile FETÖ temizliği yapamayan AKP ülkedeki FETÖ'cüleri nasıl temizleyecek?" diye sordu.
SÜREKLİ GÜNDEM DEĞİŞTİRİYORLAR
AKP'nin bütün bu olumsuzluklar konuşulmasında diye, sürekli gündem değiştirdiğini ifade eden Köksal, "Ülkeyi iyi yönetemiyorlar. Ülkeyi iyi yönetemedikleri içinde iç ve dış politikadaki başarısızlıklarını örtbas etmeye çalışıyorlar. Bunuda sürekli gündem değiştirip unutturmaya kalkarak yapmaya çalışıyorlar. Teröre işsizliğe yoksulluğa ekonomideki kötü gidişata dur diyemeyen kendi seçim afişlerinde bile Doğu ve Güneydoğuda OHAL kalktı özgürce yaşıyorum diye övünçle bahsettikten sonra 15 Temmuz darbe girişimini gerekçe gösterip tüm yurtta OHAL İlan eden ve KHK'larla devleti dizayn etmeye kalkan AKP hükümeti ne yazık ki ülkemizi iyi yönetememektedir. Şapka düştü, kel göründü" diye konuştu.
AFİKAD TOPLANTISINA KATILDI
Öte yandan CHP Milletvekili Burcu Köksal, hafta sonu düzenlenen Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği'nin kahvaltısına katıldı. Milletvekili Köksal, toplantıda kadınların iş hayatında karşılaştığı zorluklar hakkında konuştu.  
 
 
Editör: Haber Merkezi