Köksal: “İşe alımlarda objektif olalım, işi ehline verelim”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, devlet kadrolarına alınacak kişiler belirlenirken liyakatin esas alınması gerektiğini söyledi. Köksal, "Objektif olalım, işi ehline verelim" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 403 sıra sayılı Kanun Tasarısı'nın 15'inci maddesi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz aldı. Köksal, "Atanamayan öğretmenlerin, sağlıkçıların, üniversite mezunu işsiz gençlerimizin yaşadığı ülkemizde iş gücü ithalini yasalaştıran bu kanun tasarısını konuşuyoruz. Devletin görevi, kendi yurttaşlarına en iyi çalışma ve yaşam koşullarını sunmaktır. Bugün, kendi yurttaşlarımız işsizken, özellikle de Suriye’den gelen mültecilerin sayısı 3 milyonu aşmışken yabancı istihdamının bu Meclis kürsüsünde konuşulması son derece manidardır" dedi.
EMEKÇİLERİMİZE HAKLARINI VERELİM
Hükümetin görevinin işsizlik sorununu çözmek olduğunu hatırlatan Köksal, "Hükûmetin görevi, ülkemizdeki işsizlik sorununu çözmek, yurttaşlarımıza istihdam alanı sağlamaktır. Ancak, bu sorunu çözmek yerine yabancı istihdamının kapısını açıp Türkiye’deki işsizler için haksız rekabeti oluşturmak yanlıştır. Allah aşkına, önce Türkiye’deki işsizlerimize iş imkânı sağlayın. Sigortasız, merdiven altı firmalarda her türlü sosyal güvenceden yoksun olarak çalışan emekçilerimize, sosyal güvencelerini ve haklarını verelim" şeklinde konuştu.
BEDEL ÖDEMEK İSTEMİYORUZ
İşe alımlarda torpil arandığını hatırlatan Köksal, konuşmasına şöyle devam etti:
" Afyonkarahisar’dan günde onlarca kişi iş için beni arıyor ve ne yazık ki yeteri kadar torpil bulamadıkları için kamu kuruluşlarında işe giremiyorlar. İşe alımlarda, dayı kızı, amca oğlu, benim cemaatin üyesi, bizim vakıftan gibi kriterler yerine liyakat esas alınmalıdır. Devlette liyakat olmazsa FETÖ gibi terör örgütleri virüs gibi devletin en kılcal damarlarına kadar inerek en kritik noktalarda görev alıp yayılıp cumhuriyeti yıkmaya kalkışacaklardır. Biliyoruz ki, bugüne kadar birçok yurttaşımız liyakat sahibi olduğu hâlde ne yazık ki görüşlerinden dolayı kamu kurum ve kuruluşlarında işe alınmadı. Harp okullarında okuyan gençlerimiz FETÖ’cü komutanların insanlık dışı uygulamaları yüzünden çok sevdikleri okullarına veda etmek zorunda bırakıldı, bunların mağduriyetleri de giderilmelidir. Lütfen, artık işe alımlarda objektif davranalım, işi ehli olana verelim. Biz bunun bedelini ülke olarak çok ağır bir şekilde ödemek istemiyoruz."
YENİ FETÖLER OLMASIN
Bundan sonra hiçbir cemaate taviz verilmemesi gerektiğini kaydeden Köksal, "Bizim bildiğimiz bir cemaat vardır, o da hiçbir siyasi parti gözetmeksizin halkın oluşturduğu cami cemaatidir. Onun için bundan sonra cami cemaati dışındaki hiçbir cemaate, vakfa, tarikata, derneğe kesinlikle taviz verilmesin, adam kayırma yapılmasın. Bunu şunun için söylüyorum: Zamanında taviz verilen cemaat yüzünden bu Gazi Meclis başımıza yıkılıyordu. Bir daha bu olayı yaşamak istemiyoruz. Onun için şunu söylüyoruz: Devlette liyakat olmazsa FETÖ gibi terör örgütleri olur. Bundan sonra alacağımız her türlü kriterde, işe alımlarda liyakat esas alınsın" şeklinde konuştu.
PARTİLER DİMDİK DURDU
Milletvekili Köksal, konuşmasında 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Köksal, "15 Temmuz sonrası ilk kez Meclis kürsüsünde söz aldığım için, FETÖ terör örgütünün yapmış olduğu darbe teşebbüsünü, bu darbe teşebbüsünde bulunanları, yardım ve yataklık edenleri lanetliyorum. Bu teşebbüsün karşısında dimdik duran Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin içindeki ve dışındaki tüm siyasi partileri, halkımızı, emniyet teşkilatını ve Mustafa Kemal’in askerlerini saygıyla selamlıyorum. Darbe teşebbüsü esnasında yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi