Köksal. “Hastanelerdeki sorunlar ne zaman çözülecek?”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, ilçe hastanelerinde yaşanan sorunları Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu. Milletvekili Köksal, sorunların ne zaman çözüme kavuşacağının açıklanmasını istedi.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki yoğun çalışma temposundan bulduğu her fırsatta halkın arasına giren, vatandaşların dertlerini birinci ağızdan dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, ilçe hastanelerinde yaşanan sağlık sorunlarını gündeme getirdi.
UZMAN DOKTOR ATANACAK MI?
Milletvekili Köksal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:
"Emirdağ Devlet Hastanesi’nde Dahiliye Uzmanı Afyonkarahisar’dan gelip gitmektedir? Bu da orada yaşayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetinden yararlanmakta zaman zaman zorluk çekmesine neden olabilmektedir. Ayrıca Ortopedi uzmanı da bulunmamaktadır? Daimi olarak Dahiliye ve Ortopedi uzmanı ataması yapılacak mıdır? Çay Devlet Hastanesi’nde KBB ve Göz Doktoru sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu branşlarda atama yapılacak mıdır? Sandıklı Devlet Hastanesi’nde kaç tane uzman doktor görev yapmaktadır? Bu bağlamda Sandıklı’da görev yapan uzman doktor sayısı Sandıklı ve köylerinde yaşayan yurttaşlarımızın sağlık hizmeti alma bakımından yeterli midir?
AMBULANS SAYISI YETERLİ Mİ?
Sultandağı Devlet Hastanesi’nde kaç tane uzman doktor görev yapmaktadır? Ambulans sayısı kaç tanedir? Sultandağı ve köylerinde yaşayan yurttaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yeterli ölçüde yararlanabilmesi için ambulans ve uzman doktor sayısı yeterli midir?
KIZILÖREN İLÇESİNE DEVLET HASTANESİ YAPILACAK MI?
Bayat Devlet Hastanesi’nde kaç tane uzman doktor görev yapmaktadır? Özellikle son bir yıldır kalp krizi vakalarının arttığı Bayat İlçemizde uzman doktor sayısı yeterli midir? Bu konuda herhangi bir çalışma var mıdır?  Kızılören ilçesinde mevcutta bir Devlet Hastanesi bulunmamaktadır. İlçede sadece bir sağlık ocağı hizmet vermekte bu da sağlık hizmetinden yararlanma konusunda sıkıntılar yaşanmasına sebep olmaktadır. Özellikle acil hastalar açısından hayati önem taşıyan hastanenin bu yüzyılda hala daha bir ilçede olmaması son derece üzücüdür. Kızılören ilçemizde bir Devlet Hastanesi yapılması Bakanlığınızca planlanmakta mıdır? Söz konusu ilçemizde Devlet Hastanesi yapılacak ise ne zaman yapılması planlanmaktadır?"
 
Editör: Haber Merkezi