Köksal: “Halkın arasında, halk için siyaset yapıyoruz.”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesinde verdiği "Halkın arasında, halk için siyaset yapacağım" sözünü tutuyor. Köksal, Şuhut ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, "Halkın arasında, halk için siyaset yapacağım" sözünün gereğini yerine getiriyor. Afyonkarahisar'ı baştan başa ziyaret eden Burcu Köksal'ın yeni durağı Şuhut oldu. Köksal, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen ile birlikte CHP Şuhut İlçe Başkanlığı'nda başladığı ziyaretlerini gün boyu sürdürdü. Şuhut İlçe Başkanlığı'nda gündemi değerlendiren Köksal, "Şu anda Türkiye, Başkanlık Sistemi dayatması ile karşı karşıya. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AKP'li milletvekillerine nasıl bir Başkanlık Sistemi istendiğini sorduğumuzda onlar da 'Bizim tam olarak bilgimiz yok' diyebiliyor. Her zamanki gibi üstü örtülü bir hazırlık sürüyor. Bu konuda CHP örgütlerine büyük görev düşüyor. Halkımızı bilgilendirmeli ve gerçekleri anlatmalıyız" ifadelerini kullandı.

KILCAL DAMAR TIKANDI

Şuhut CHP İlçe Başkanlığı'ndan sonra Şuhut Kaymakamlığı ve Şuhut Emniyet Amirliği'ni ziyaret eden heyet, yapılan olumlu çalışmaları da dile getireceklerini, gördükleri aksaklıkları da söyleyeceklerini belirtti. CHP'li heyet, ilçe esnafını, Balçıkhisar ve Kayabelen köylerini de ziyaret etti. Bu ziyaretlerle ilgili bilgi veren Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, "Kapanan beldelerde sorunlar yaşanıyor. '5 yıldızlı hizmet' propagandası yapılsa da vatandaş, beldeyken daha iyi hizmet aldığını, köy olduktan sonra hizmetlerin yavaşladığını söylüyor. Esnafın durumu ise gerçekten üzüntü verici. Toplumun kılcal damarlarından birisi olan esnaftan 'Artık damar tıkandı' feryadı yükseliyor. Piyasada para dönmüyor. Dönmeyen her para, esnafı vuruyor" dedi.

ZAMDA İSTİKRAR VAR

Ekonomideki durgunluğun hükümetin yanlış politikalarından kaynaklandığını dile getiren Köksal, "Hükümet, ekonomide yanlışlar yapıyor. Bizim vaatlerimizi taklit ederek asgari ücreti artırdılar. Hem işçinin maaşı yine yeterli gelmedi, hem de işverene vergi yükü bindi. Oysa biz işverenden bir miktar verginin de kaldırılmasını önermiştik. 'Maliyetli olur' deyip buna yanaşmadılar. Geldiğimiz noktada işçi memnun değil, çünkü her an işten atılma kaygısı yaşıyor; işveren memnun değil, çünkü bir sonraki ay ne yapabileceğini kestiremiyor. AKP'liler 'İstikrar var' diyor. Elektriğe, doğalgaza, toplu ulaşıma zam geliyor. Zamda, külfette ve vergide istikrar var" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi