Köksal, “Halkımız Cumhuriyet'e sahip çıkacak”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Anayasa değişikliği paketi ile parti seçimi yada lider seçimi yapılmadığını söyledi. Köksal, " Ya Cumhuriyet'in ve üniter devletin devamını isteyeceğiz, ya da devletin her şeyini tek bir adama emanet ediyoruz, diyeceğiz. İnanıyorum ki halkımız, Cumhuriyet'e sahip çıkacak" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal beraberinde CHP Merkez ilçe örgütü üyeleriyle birlikte Afyonkarahisar Merkeze bağlı Kışlacık ve Büyükkalecik'i ziyaret ederek Anayasa değişikliği paketine neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı.
Türkiye'nin oldukça zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Milletvekili Köksal, Anayasa değişikliği paketinde bir kişinin ömür boyunca fani dünyada nasıl dokunulmaz kılınacağının yer aldığını ifade etti.
TÜM YETKİLER BİR KİŞİYE TESLİM EDİLİYOR
Referandumda yapılacak oylamanın cumhuriyet rejiminin oylanması olduğunun önemle altını çizen Köksal, "Bu anayasa teklifiyle bir kişiyi Başkan seçiyoruz. O kişiye devletin tüm yetkilerini teslim ediyoruz. Bu kişi istediği an olağanüstü hal ilan ediyor. Olağanüstü hal ilan ettiğinde çıkaracağı kararname ile vatandaşın her türlü hakkını elinden alabiliyor. Anayasa değişikliği şayet referandumdan geçerse 600 milletvekilinin yer aldığı mecliste 400 milletvekilinin kabul oyu ile Başkan ve Başkan Yardımcıları ile Bakanları Yüce Divana göndermek imkansız. Çoğunluğun Başkanın partisinden olduğu bir Mecliste bunu gerçekleştirmek neredeyse imkansız. Anayasa Mahkemesi 15 üyeden oluşuyor. 12 üyeyi zaten Başkan atıyor. Kalan üç tanesini de Meclis belirler diyor. Mecliste de çoğunluk kendi partisinde olduğu için kendi yazdığı Milletvekilleri olduğu için onlara üç ismi de istediği gibi belirletebilecek. O 15 üye kendi istediği isimler olacak. Kendi belirlediği üyelerin yapacağı yargılama ne kadar sağlıklı ve tarafsız olabilecek" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi