Köksal: “Gazeteciliğin önemini darbe girişiminde gördük”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 24 Temmuz Basın Bayramı mesajında, gazetecilik mesleğinin önemine dikkat çekti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda gazetecilik mesleğinin önemini vurguladı.
Köksal, "Zaman zaman baskılarla karşılaşan, tek ses hâline getirilmeye çalışılan basın kuruluşlarının ve gazetecilik mesleğinin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde gördük. Darbe girişiminde basın kuruluşları, hem durumun vehametini, hem de yetkililerin açıklamalarını, hem de ilgili resmi kurumların uyarılarını vatandaşlarla paylaştı. Medyanın gücü, darbenin püskürtülmesinde önemli bir rol oynadı" dedi.
ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLMELİ
Basın mensuplarının zor şartlarda çalıştığına dikkat çeken Köksal, "Biliyoruz ki mesai mefhumu olmadan çalışan basın mensupları, ekonomik olarak sıkıntı çekmektedir. Basın mensuplarının şartları iyileştirilmeli, ekonomik özgürlüklerine kavuşmaları sağlanmalıdır. Yerel basındaki gazete sahipleri için de teşvik ve gerekli düzenlemeler yapılmalı, özellikle makine teçhizatını yenilemek isteyen ve üretimi bu yolla artırmayı hedefleyen gazete sahiplerine Kalkınma Ajansları destek olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Temmuz Bayın Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi