Köksal: “FETÖ ile mücadele, muhalifleri cezalandırmaya dönüşmesin”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, FETÖ'cülerle mücadele edilmesi gerektiğini, ancak bu mücadelenin muhalifleri cezalandırmaya dönüşmemesi gerektiğini vurguladı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, ülke gündemini değerlendirdi. Köksal, AKP'nin Olağanüstü Hal uygulamaları ile devleti dizayn etmeye çalıştığını belirtti.
Köksal, "AKP OHAL'de Kanun Hükmünde Kararname ile devleti dizayn etmeye çalışıyor. Uzlaşıdan anladıkları yapılan her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa ses çıkarmamak. 15 Temmuz sonrası FETÖ'cülerin devlet içindeki yapılanmalarının temizlenmesi ve Türkiye'nin normalleşme sürecine geçebilmesi için CHP olarak her türlü desteği vermeye çalıştık. Ülkenin birlik ve beraberliği için elimizden geleni yaptık ve yapacağız da. Ancak AKP, Olağanüstü Hal'i fırsat bilip Kanun Hükmünde Kararnameler'le devlet yapısını şekillendirmeye çalışmaktadır. Askeri okulların kapatılması askeri hastahanelere yapılanlar Meclis'te torba yasa ile geçiremedikleri maddeleri KHK'larla geçirmeleri başlıca örneklerdir" dedi.
MUTABAKAT DEĞİL İTAAT İSTENİYOR
15 Temmuz sonrası siyasette mutabakat isteğinin yanlış yorumlandığını kaydeden Milletvekili Köksal, "15 Temmuz sonrası oluşan milli mutabakat Erdoğan için benim dediğim doğrudur, herkes dediğimi kabul edecek mutabakatı olmamalıdır. Adli yıl açılışını kaçak sarayda yapmak yüksek yargı mensuplarını ayağa kaldırmak Erdoğan'ın milli mutabakat değil, kayıtsız şartsız itaat istediğinin göstergelerinden biridir. Nitekim 1 Eylül'deki konuşmasında Cumhurbaşkanı yasamanın yürütmenin ve yargınında başkanıdır diyerek demokrasi ve hukuk devleti ile ilgili gerçek düşüncesini ifade etmiştir" ifadelerini kullandı.
SUÇLU OLANLAR CEZALANDIRILSIN
Köksal, FETÖ ile mücadele edilmesi gerektiğini; ancak bu mücadelenin muhalifleri cezalandırma hâline gelmemesi hakkında uyarıda bulundu. Köksal, şöyle devam etti:
"OHAL fırsat bilinerek FETÖ terör örgütünün yanında her kesimden muhalif insanlar görevden alınmamalı, ihraç edilmemeli tutuklanmamalıdır. Özellikle Erdoğan'ı veya AKP'yi eleştirenlere gözdağı vermek için insanlar açığa alınıp gözaltı kararı verilmemelidir. Gerçekten suçlu olanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı ancak FETÖ'cü olmayıpta hükümete muhalif olanlar ayrıştırılmamalı ve cezalandırılmamalıdır."
 
Editör: Haber Merkezi