Köksal, “Ekonomiyi tek adama bağlamayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 16 Nisan'da halkoyuna sunulacak Anayasa Değişikliği Paketi'nde ekonominin bile tek adama bağlanmak istendiğini, ama Türk Halkı'nın buna izin vermeyeceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, referandum çalışmalarını sürdürüyor. D.S. Konfeksiyon Tekstil emekçilerinin yanı sıra sanayi esnafına da seslenen Köksal, Beyyazı ve Çıkrık Beldeleri ile Anıtkaya Köyü'nde de vatandaşlarla bir araya geldi.

BU TEKLFİN SAĞI, SOLU YOK

Anayasa değişikliği ile tek adamın ekonomik ve sosyal konularda kararname çıkarma yetkisi olacağının önemle altını çizen Milletvekili Köksal, "Başkan bu yetkilerle istediği an ben asgari ücreti dondurdum diye karar alabilir. Ya da kıdem tazminatını kaldırdım diyebilir. Muhtarlıkları bir kararnameyle kaldırabilir. Kısacası demokratik parlamenter sistemden otoriter bir sisteme geçeceğiz, tek adam rejimine geçeceğiz. Yurttaşlarımız bütün bunları düşünerek sandığa gitmeli. AKP toplumun sorunlarını çözen değil, sorun oluşturan bir anayasa değişikliği öneriyor. Gittiğimiz her yerde söylüyorum bu bir parti seçimi değil, bu teklifin sağı solu yok. Bu teklifle bir kişi her şeye egemen olacak. Tek adam devletin yapısını ve işleyişini değiştirecek her türlü kararı almaya yetkili olacak. Milli irade bir kişi de olacak. Bu kabul edilemez. Anayasa değişikliği ile devletin tarafsızlığı hızla sona erecek. Devleti temsil eden Başkan aynı zamanda partinin Genel Başkanı olacak. Bir partinin Genel Başkanı tarafsız olur mu?" dedi.

MECLİSİN VE MİLLETVEKİLLERİNİN YETKİSİ OLMAYACAK

Anayasa Değişikliği Paketi'nde Başkan'ın padişahlarda bile olmayan, Atatürk'e bile verilmeyen yetkilere sahip olacağını anlatan Köksal, "Hiçbir bakan milletvekili olmayacak, parlamentodan seçiyorsa milletvekilliğinden istifa edecek, hiçbir Başkan yardımcısı da milletvekili olmayacak ve üstelik ömür boyu dokunulmaz olacak. Camiye, kışlaya, adliyeye, okula siyaset girecek. Buraların hepsi “Başkanın Partisine” göre düzenlenecek. Tek adamın aklı her şeyin üstünde olacak. Devlet ve toplum hayatında danışma, ortak akıl, uzlaşma gibi yöntemler olmayacak. Çatışma, kutuplaşma ve terör için en uygun zemin oluşacak. Çatışma ve terör artacak. Ekonomi, piyasa, ücretler, maaşlar tek adamın keyfi ne kurban edilecek. Kriz, iflaslar, işsizlik ve yoksullukla birlikte çöküş gelecek. Hakimler ve savcılar Başkanın sözünden çıkamayacak. Başkan hak hukuk tanımaz, zorba biriyse vatandaşı koruyacak hiç kimse olmayacak. Can ve mal güvenliğin kalmayacak. Bunun yanı sıra Başkan, başkan yardımcıları ve bakanlar suç işlemeleri halinde 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılamayacak. Başkan kanun yerine geçen kararname çıkarabilecek, Meclisi fesih edebilecek. Meclisin ve milletvekillerinin etkisi ve yetkisi olmayacak. Her şeye bürokrasi hakim olacak. Vatandaşın seçtiği milletvekilleri hizmet edemeyecek" ifadelerini kullandı.

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ HANGİ SORUNU ÇÖZECEK?

Türkiye Cumhuriyeti'nin tek adama bırakılamayacak kadar büyük ve güçlü bir ülke olduğunu kaydeden Köksal konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Getirilmek istenen sistemle tek adama 80 milyonun uyması isteniyor. Demokratik parlamenter sistemden vazgeçelim, tek adam rejimine geçelim diyorlar. Peki bu rejim değişikliğinde ülkemizdeki hangi soruna çözüm getiriliyor. Terör, işsizlik ekonomik sorunların hangisi çözülecek. Türkiye nüfusunun yarısı icralık. Vatandaş borcunu ödeyemiyor. Bunun nedeni mevcut parlamenter sistem mi? 15 yıldır iktidardalar bu süreçte bütün bu sorunları neden çözmediler. 15 yılda hangi kanunu çıkarmak istediler de çıkaramadılar. Anayasalar bir toplumda bütün vatandaşların haklarını güvence altına alır. Anayasaların kimliği olmaz. Bu nedenle vatandaşlarımızın demokrasiye sahip çıkacağına yürükten inanıyorum."

Editör: Haber Merkezi